DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier żelujący Diamant 2:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur.
Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego przygotowuje się szybko i przyjemnie.
Na jeden kilogram owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego 2:1.
Przeznaczony jest do konfitur bardziej owocowych.
Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych.
prosty sposób na konfitury
nowa receptura
bez konserwantów
1 kg owoców na 500 g cukru żelującego
krótkie gotowanie
oszczędność energii
zawiera pektynę
cukier
substancja żelująca: pektyna
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej roślinny (palmowy/koksowy)
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
Waga brutto 508
g
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza BIO
Żelatyna wieprzowa
Cukier biały
Cukier drobny
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier puder
Cukier puder
Cukier trzcinowy nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier biały kostka
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy BIO
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Diamant
Marka | Diamant |
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy
Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając a następnie gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. Udanych przetworów!