DIAMANT
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DIAMANT Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara to naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, którego wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
500
g
Waga brutto531
Wymiar liczbowy500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
inne
Wymagana wysokość na półce181
Wymagana szerokość na półce92
Wymagana głębokość na półce57
Wysokość181
Szerokość92
Głębokość57
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Najniższa cena: 6,25 zł
Cukier trzcinowy z mieloną wanilią Bourbon BIO (bezglutenowy)
Najniższa cena: 3,99 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 22,99 zł
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Najniższa cena: 4,49 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Najniższa cena: 9,49 zł
Cukier trzcinowy BIO
Najniższa cena: 10,79 zł
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara (drobny)
Cukier cynamonowy bezglutenowy BIO
Cukier trzcinowy (brązowy Demerara) BIO
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany drobny
Cukier trzcinowy (brązowy Demerara) BIO
Cukier trzcinowy
Cukier puder trzcinowy BIO
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier drobny
Najniższa cena: 4,99 zł
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Najniższa cena: 6,25 zł
Cukier puder
Najniższa cena: 3,19 zł
Cukier biały kostka
Najniższa cena: 5,35 zł
Cukier puder
Najniższa cena: 3,15 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 22,99 zł
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Najniższa cena: 4,49 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Najniższa cena: 9,49 zł
Cukier puder w tubie
Najniższa cena: 7,15 zł
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 14,99 zł
Cukier kandyz kruszony
Najniższa cena: 7,35 zł
Cukier kandyz lodowy
Najniższa cena: 7,35 zł
Cukier trzcinowy BIO
Najniższa cena: 10,79 zł
Cukier kokosowy BIO
Najniższa cena: 17,99 zł
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Ciasto z suszonymi morelami i migdałami
Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki.
Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut.
Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl
Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka.
Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Diamant
Marka | Diamant |
Nazwa funkcjonalnaCukier trzcinowy nierafinowany
WariantDry Demerara