DIAMANT
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DIAMANT Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara to naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, którego wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
500
g
Typ | Karton |
Waga brutto 531
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
inne
Wymagana wysokość na półce 181
Wymagana szerokość na półce 92
Wymagana głębokość na półce 57
Wysokość 181
Szerokość 92
Głębokość 57
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara (drobny)
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier trzcinowy z mieloną wanilią Bourbon BIO
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Cukier trzcinowy (brązowy Demerara) BIO
Cukier cynamonowy BIO
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany drobny
Cukier puder trzcinowy BIO
Cukier trzcinowy (brązowy Demerara) BIO
Cukier drobny
Najniższa cena: 6,35 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier puder
Najniższa cena: 3,09 zł
16% taniej
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 15,19 zł
Cukier biały
Cukier puder
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier biały kostka
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Ciasto z suszonymi morelami i migdałami Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki. Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl
Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Diamant
Marka | Diamant |
Nazwa funkcjonalna Cukier trzcinowy nierafinowany
Wariant Dry Demerara