AMYLON
Żelatyna spożywcza BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna spożywcza do rozpuszczenia we wrzącej wodzie lub wywarze (bez gotowania). Nasza żelatyna jest wyjątkowo klarowna, dobrze się roppuszcza, osiągając idelaną konsystencję w daniach warzywnych, mięsnych i rybnych. Szeroko wykorzystywana w produkcji żywności. Znajdziesz ją w wyrobach mięsnych, zupach, sosach, słodyczach, a także w daniach dietetycznych.
Żelatynę możesz wykorzystać roznież do ciast i deserów.
Opakowanie żelatyny wystarcza na 2,5 litra wody
niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 54
g
Żelatyna spożywcza BIO
Żelatyna spożywcza
Najniższa cena: 5,99 zł
28% taniej
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
4% taniej
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 5,85 zł
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Najniższa cena: 0,75 zł
Kisiel o smaku truskawkowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,60 zł
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,65 zł
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku gruszkowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka mleczna o smaku malin
Najniższa cena: 2,15 zł
26% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów