DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna spożywcza do rozpuszczenia we wrzącej wodzie lub wywarze (bez gotowania). Nasza żelatyna jest wyjątkowo klarowna, dobrze się roppuszcza, osiągając idelaną konsystencję w daniach warzywnych, mięsnych i rybnych. Szeroko wykorzystywana w produkcji żywności. Znajdziesz ją w wyrobach mięsnych, zupach, sosach, słodyczach, a także w daniach dietetycznych.
Żelatynę możesz wykorzystać roznież do ciast i deserów.
Opakowanie żelatyny wystarcza na 2,5 litra wody
niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego
Produkt nie zawiera ani nie jest produkowany przy użyciu genetycznie modyfikowanych składników ani środków pomagających w przetwarzaniu i jest określony jako wolny od GMO zgodnie z Rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i 1830/2003 z późniejszymi zmianami
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 54
g
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Drożdże instant
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Cukier wanilinowy
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Kisiel gładki o smaku malinowym
Kisiel o smaku malinowym
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Aromat do ciast waniliowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Drożdże do pizzy
Cukier z wanilią
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Soda oczyszczona
Fajny Pisak XXL Kolor biały
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny Pisak XXL Kolor zielony
Najniższa cena: 3,99 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Delecta
Marka | Delecta |
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.