DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna wieprzowa Prymat znajduje szerokie zastosowanie w branży spożywczej jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Korzysta się z niej przy produkcji słodkich deserów, takich jak budynie, galaretki czy żelki. Zagęszcza się nią jogurty, a także dodaje jako środek ochronny do lodów. Żelatyny wieprzowej Prymat nie powinno zabraknąć w kuchni smakoszy wszelkiego rodzaju galaret, zarówno tych deserowych, jak i wytrawnych.
do mięs, ryb, warzyw i deserów
super klarowna na 1 L
żelatyna spożywcza wieprzowa
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | ||
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | ||
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | ||
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 24
g
polski
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Żelatyna spożywcza BIO
Najniższa cena: 5,49 zł
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza
Żelatyna wieprzowa
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,79 zł
Cynamon mielony
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz ziołowy mielony
Papryka słodka mielona XL
Oregano suszone
Zioła prowansalskie
Majeranek suszony
Czosnek suszony
Tymianek suszony
Bazylia
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Ziele angielskie całe
Zastosowanie: Polecana szczególnie do przygotowywania galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw, ryb i owoców oraz do zagęszczania deserów. Sposób użycia: W 0,5 litra gorącej wody lub wywaru rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny (10 g), nie gotować. Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia 1 litra płynu. rady: 1. Aby utrwalić bitą śmietanę (500 ml), wystarczy dodać do niej 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody. 2. Aby uniknąć grudek z żelatyny w serniku na zimno, masa serowa i rozpuszczona żelatyna powinny mieć tą samą temperaturę. 3. Na bazie żelatyny można przygotowywać galaretkę o dowolnym smaku. Wystarczy połączyć ją z ulubionym sokiem. Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat
Marka | Prymat |
Żelatyna wieprzowa Prymat to produkt o wysokiej jakości, bardzo dobrej klarowności oraz szybkim tężeniu.
Prymat Sekret mojej kuchni!
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl