DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna wieprzowa Prymat znajduje szerokie zastosowanie w branży spożywczej jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Korzysta się z niej przy produkcji słodkich deserów, takich jak budynie, galaretki czy żelki. Zagęszcza się nią jogurty, a także dodaje jako środek ochronny do lodów. Żelatyny wieprzowej Prymat nie powinno zabraknąć w kuchni smakoszy wszelkiego rodzaju galaret, zarówno tych deserowych, jak i wytrawnych.
do mięs, ryb, warzyw i deserów
super klarowna na 1 L
żelatyna spożywcza wieprzowa
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | ||
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | ||
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | ||
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 24
g
polski
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Cynamon mielony
Goździki całe
Imbir mielony
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,39 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 8,65 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,85 zł
Musztarda bardzo ostra
Najniższa cena: 2,49 zł
Oregano suszone
Liście laurowe suszone
Papryka słodka mielona XL
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Kurkuma mielona
Zastosowanie: Polecana szczególnie do przygotowywania galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw, ryb i owoców oraz do zagęszczania deserów. Sposób użycia: W 0,5 litra gorącej wody lub wywaru rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny (10 g), nie gotować. Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia 1 litra płynu. rady: 1. Aby utrwalić bitą śmietanę (500 ml), wystarczy dodać do niej 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody. 2. Aby uniknąć grudek z żelatyny w serniku na zimno, masa serowa i rozpuszczona żelatyna powinny mieć tą samą temperaturę. 3. Na bazie żelatyny można przygotowywać galaretkę o dowolnym smaku. Wystarczy połączyć ją z ulubionym sokiem. Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Żelatyna wieprzowa Prymat to produkt o wysokiej jakości, bardzo dobrej klarowności oraz szybkim tężeniu.
Prymat Sekret mojej kuchni!