DIAMANT
Cukier drobny
Najniższa cena: 6,35 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Produkt polski
idealny do ciast i kremów
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Wymiar liczbowy 1
Całe opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torba |
Waga brutto 1012
kg
Nadaje się do recyklingu
Cukier drobny
Najniższa cena: 6,35 zł
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 15,19 zł
Cukier biały
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier biały kostka
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier puder
Najniższa cena: 3,09 zł
16% taniej
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 15,19 zł
Cukier biały
Cukier puder
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier biały kostka
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Przechowywać w suchym miejscu
Beza z owocami Składniki: Beza: 6 białek, 300 g cukru drobnego Diamant, 1 łyżka soku z cytryny, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli Krem: 120 g słodkiej śmietanki 30 %, 120 g mascarpone, 1 łyżka cukru pudru Diamant, 50 ml pomarańczowego soku Przygotowanie: 1. Białka w temperaturze pokojowej wlej do miski i zacznij ubijać. Gdy zaczną robić się sztywne, dodaj szczyptę soli i kontynuuj ubijanie. Cukier dodawaj stopniowo, po łyżce. Ubijaj, aż cukier rozpuści się, a masa będzie sztywna i lśniąca (ok. 7-8 min.). 2. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Wymieszaj tylko do połączenia składników. 3. Na papierze narysuj okrąg o średnicy ok. 20 cm i energicznie wyłóż ubitą, lśniącą masę, formując kopiec, a boki podnieś łopatką. 4. Piecz przez 25 minut w 120 °C z termoobiegiem, później zmniejsz ogrzewanie do 95 °C i piecz przez ok. 3-5 h obserwując, by się nie przypaliła. Po wyłączeniu, uchyl drzwi i zostaw do wystygnięcia, najlepiej na całą noc. 5. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i łyżka po łyżce dodawaj mascarpone w temperaturze pokojowej, a potem sok z pomarańczy, ciągle ubijając. 6. Udekoruj bezę kremem i owocami. Podawaj od razu!
Diamant
Marka | Diamant |
Słodkie pieczenie Łatwo rozpuszczalny. Idealny do pieczenia delikatnych ciast. Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów. Wyśmienity do zamrażania owoców.
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem po zeskanowaniu kodu QR lub na www.znatury.slodkielaczy.pl Instagram: slodkielaczy YouTube: slodkielaczy Facebook: slodkielaczy