DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem. Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Żelatyna spożywcza
Cukier trzcinowy z mieloną wanilią Bourbon BIO
Proszek do pieczenia bezglutenowy BIO
Kisiel o smaku wiśniowym z wit. C bezglutenowy BIO
Kisiel o smaku truskawkowym z wit. C bezglutenowy BIO
Cukier cynamonowy BIO
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Budyń waniliowy bezglutenowy BIO
Budyń o smaku śmietankowym bezglutenowy BIO
Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO
Przechowywać w suchym miejscu.
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu. Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!