DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna Dr. Oetker to popularny produkt z szerokim zakresem zastosowań. Żelatyna ma pochodzenie zwierzęce, jest mieszanką białek i peptydów uzyskiwana poprzez częściową hydrolizę kolagenu. Ten z kolei, stanowi prawie 1/3 wszystkich białek w organizmie człowieka, toteż jest bardzo ważny w diecie człowieka. Chroni i wzmacnia stawy oraz kości. Jednak, żelatyna to przede wszystkim składnik żelujący potrawy. Nie posiada ani smaku ani zapachu, co sprawia, że jest produktem bardzo uniwersalnym.
Żelatyna jest najczęściej wykorzystywana do stworzenia galaret mięsnych i warzywnych oraz tradycyjnych polskich potraw jak karp w galarecie. Dodatkowo bez jej udziału nie powstało by wiele kremów, serników na zimno czy musów.
Żelatyna Dr. Oetker to produkt:
duże opakowanie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
żelatyna wieprzowa
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Typ | Torebka |
Waga brutto 56
g
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Żelatyna spożywcza BIO
Najniższa cena: 5,49 zł
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza
Żelatyna wieprzowa
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,65 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,65 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,45 zł
Kisiel o smaku poziomkowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku morelowym
Najniższa cena: 1,59 zł
Kisiel o smaku mango-ananas
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 1,59 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,39 zł
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,59 zł
Kisiel o smaku malina-żurawina
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku żurawinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku owoców leśnych z kawałkami owoców
Najniższa cena: 1,99 zł
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl