DIAMANT
Cukier puder
Najniższa cena: 3,09 zł
16% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier puder to produkt powszechnie stosowany w kuchni każdego smakosza słodkich wypieków. Bardzo dobrze komponuje się z masą czekoladową, drożdżową czy waniliową. Wykorzystuje się go do deserów, pieczenia ciast oraz robienia wszelkich słodkich sosów i musów. Może być także dodawany do składników lukru oraz polewy. Racuchy, pączki, czy magdalenki zawsze będą lepiej smakowały posypane cukrem pudrem. W przypadku dania obiadowego można go wykorzystać, przyrządzając makaron z serem – posypanie całości cukrem nada potrawie jeszcze więcej słodyczy.
idealny do wypieków
Produkt polski
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torba |
Waga brutto 406
g
Cukier puder
Najniższa cena: 3,09 zł
16% taniej
Cukier puder
Cukier puder w tubie
Cukier puder
Cukier drobny
Najniższa cena: 6,35 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 9,39 zł
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Najniższa cena: 15,19 zł
Cukier biały
Cukier puder
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier biały kostka
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Babka z owocami Składniki: 250 g dowolnych owoców (jagód/borówek/porzeczek/malin), 1 szklanka oleju słonecznikowego, 1 szklanka cukru drobnego Diamant, 4 jajka (temperatura pokojowa), 100 g jogurtu naturalnego (temperatura pokojowa), 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder Diamant do posypania Przygotowanie: 1. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia. Utrzeć masło oraz cukier drobny Diamant mikserem na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy. 2. Dodawać pozostałe składniki w następującej kolejności: jajka, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia, kontynuując miksowanie. 3. Przemyć owoce, które zamierzamy dodać do ciasta i dobrze je osuszyć. 4. Wykładać formę ciastem małymi porcjami, pamiętając o dosypywaniu owoców. Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 45-50 minut, aż do "suchego patyczka". 5. Ostygniętą babkę wyłożyć z formy i posypać przed podaniem cukrem pudrem Diamant.
Diamant
Marka | Diamant |
Słodkie pieczenie Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew. Udekoruje Twoje ciasta i desery. Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste.
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem na www.znatury.slodkielaczy.pl Instagram: slodkielaczy YouTube: slodkielaczy Facebook: slodkielaczy