DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier żelujący 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur.
Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego przygotowuje się szybko i przyjemnie.
Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego 3:1.
Cukier żelujący 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku.
Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych.
krótkie gotowanie
oszczędność energii
pektyna owocowa
1,5 kg owoców 0,5 kg cukru żelującego
cukier
substancja żelująca: pektyna
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej roślinny (palmowy/koksowy)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
konserwanty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 500
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
Waga brutto 504
g
Nadaje się do recyklingu
Wyrzuć do pojemnika żółtego na plastik i metal. Sprawdź u lokalnego odbiorcy odpadów.
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza BIO
Cukier drobny
Cukier biały
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier puder
Cukier puder
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier biały kostka
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy BIO
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier kandyz kruszony
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Wyprodukowano dla: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań www.diamant.pl Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie Zadzwoń do nas! +48 61 8665061
Diamant
Marka | Diamant |
Prosty i szybki sposób na domowe konfitury. Gotujesz tylko 3 minuty. Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki - Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. - Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. - Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.