DELECTA
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 2,15 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier ze skórką z cytryny do ciast i deserów Prymat to połączenie cukru z rozdrobnioną skórką otartą z cytryny. Skórka z cytryny jest lekko cierpka, ale jednocześnie orzeźwiająca, dlatego mieszanka ma bardzo charakterystyczny smak: słodki z lekko kwaskowatą, cytrusową nutą. Dzięki takiemu nieoczywistemu połączeniu desery doprawione tą przyprawą nabierają świeżości i stają się bardziej orzeźwiające. Dodawanie jej do słodkich dań jest ciekawą propozycją na letnie, upalne dni. Cukier w mieszance ma bardzo drobną granulację, jest koloru białego z widocznymi ciemniejszymi i grubszymi, jasnobrązowymi cząstkami otartej z cytryny skórki. Skórka cytryny połączona z cukrem sprawia, że cały jej bogaty smak i aromat przejdzie do przygotowywanej potrawy i wspaniale uzupełni słodycz
pełnia aromatu bogactwo smaku
cukier
skórka cytryny (6,7 %)
aromat
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA (w tym ORKISZ), ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES), JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i SOJĘ.
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 18
g
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 2,15 zł
Ksylitol fiński (cukier brzozowy)
Najniższa cena: 49,99 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Ksylitol - cukier brzozowy
Najniższa cena: 18,99 zł
Cukier palmowy - bryłki
Najniższa cena: 5,99 zł
Cukier wanilinowy
Cukier wanilinowy
Cukier z brzozy
Cukier z brzozy
Cukier kokosowy BIO
Cukier ze skórką pomarańczową
Cukier wanilinowy na 0,5kg mąki
Cynamon mielony
Goździki całe
Imbir mielony
Papryka słodka mielona XL
Czosnek suszony
Oregano suszone
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Kurkuma mielona
Pieprz czarny XL
Pieprz ziołowy mielony XXL
Majeranek suszony
Bazylia
Liście laurowe suszone
Gałka muszkatołowa mielona
Pieprz czarny mielony
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Cukier ze skórką cytryny to połączenie słodyczy z kwaskowatą cytrusową nutą. Nadaje deserom i wypiekom wyrazisty aromat. Pasuje do: - serników - kruchych ciast - babki drożdżowej - lukru cytrynowego Nietypowe zastosowanie: Szczyptę cukru ze skórką cytryny warto dodać do francuskiego sosu vinaigrette.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl