KAMIS
Bazylia
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bazylia Prymat to przyprawa, która coraz częściej gości na polskich stołach. Posiada wiele możliwości zastosowania i nadaje potrawom wspaniały, świeży smak. Bazylia otarta została już osuszona i rozdrobniona, przez co łatwo można dodać ją do potraw, bez konieczności samodzielnego przygotowywania.
Bazylia to niekonwencjonalny dodatek do kanapek. Idealnie będzie komponować się z pomidorami i wędlinami. Pasuje także do sera mozarella i czosnku. Warto dodać ją do potraw mięsnych.
Stosując bazylię warto pamiętać, by dodawać ją na sam koniec gotowania, by nie straciła swojego smaku.
Przepisy na potrawy z bazylią:
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Country of Origin | Poland |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 14
g
Bazylia
Bazylia BIO
Bazylia
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Najniższa cena: 1,59 zł
Curry
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do mięsa mielonego
Najniższa cena: 1,49 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa do ziemniaków
Najniższa cena: 1,59 zł
Sos sałatkowy grecki (ziołowo-czosnkowy)
Przyprawa do kurczaka orientalna
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kurczaka
Najniższa cena: 1,49 zł
Przyprawa do kuchni meksykańskiej
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ryb z nutą cytryny
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kurczaka pikantna
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kuchni włoskiej
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do sałatek
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do mięs (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 2,19 zł
32% taniej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Bazylia powinna być dodawana do potrawy tuż przed końcem gotowania. Jej aromat doskonale komponuje się z czosnkiem. Pasuje do: - mięsa drobiowego - jaj - twarogu - sałatek - galaret - zup - sosów Nietypowe zastosowanie: Bazylia suszona podkreśla smak cierpkich warzyw, np. kiszonej kapusty.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl