BIO PLANET
Cukier z wanilią Bourbon BIO
Najniższa cena: 1,85 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat to mieszanka cukru pudru i mielonej laski wanilii, która doskonale doprawia i jednocześnie dosładza desery. Polecamy ją do aromatyzowania kremów, budyniów, bitej śmietany, szarlotki, drożdżowego czy babki. Cukier z wanilią pasuje także do kawy, herbaty i grzanego wina.
Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat 10 g
pełnia aromatu bogactwo smaku
cukier
wanilia (6 %)
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień, owies), jaja, mleko (łącznie z laktozą) i soję.
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 14
g
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 149
Wymagana szerokość na półce 110
Wymagana głębokość na półce 5
Wysokość 149
Szerokość 110
Głębokość 5
Cukier z wanilią Bourbon BIO
Najniższa cena: 1,85 zł
Cukier trzcinowy z mieloną wanilią Bourbon BIO (bezglutenowy)
Najniższa cena: 3,99 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,99 zł
Cukier wanilinowy (na 1kg mąki) bezglutenowy
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Cukier cynamonowy bezglutenowy BIO
Cukier ze skórką pomarańczową
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Cukier wanilinowy (na 1 kg mąki)
Cukier wanilinowy (na 1kg mąki)
Cukier z wanilią do ciast i deserów
Cukier wanilinowy (na 2 kg mąki)
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,25 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,55 zł
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Oregano suszone
Cynamon mielony
Liście laurowe suszone
Czosnek suszony
Curry
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Bazylia
Majeranek suszony
Tymianek suszony
Kmin rzymski mielony
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Cukier z wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem. Nadaje deserom i wypiekom waniliową nutę. Pasuje do: - ciast - muffinek - bitej śmietany - serników - kremów Nietypowe zastosowanie: Cukier z wanilią jest świetny do koktajli na bazie mleka oraz do kawy.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Nazwa funkcjonalna Cukier
Wariant z prawdziwą wanilią do ciast i deserów
Domowa tarta z gruszkami 4-6 porcji, 90 min Składniki: - 300 g mąki krupczatki, - 400 g masła, - 350 g cukru pudru, - 6 jajek, - 250 g mączki migdałowej, - 50 g mąki pszennej, - 3 gruszki, - 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat - po 1 płaskiej łyżeczce Cynamonu mielonego i Chili pieprzu cayenne Prymat. Sposób przygotowania: Do mąki krupczatki dodać 200 g masła, siekać nożem do momentu połączenia masła z mąką. Następnie dodać: 100 g cukru pudru, 2 żółtka oraz cukier z prawdziwą wanilią. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na ok. 30 min. Następnie przygotować krem migdałowy. 200 g masła utrzeć z 250 g cukru pudru, dodać mączkę migdałową. Cały czas ucierając, dodawać partiami 4 jajka, a na końcu mąkę pszenną. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Krem migdałowy rozsmarować na cieście. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych, ponacinać, oprószyć cynamonem i chili. Gruszki ułożyć na kremie migdałowym i lekko ucisnąć. Tartę piec przez ok. 30 min w temp. 180°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl