BARILLA
Makaron tagliatelle (wstążka)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, ryb, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać soję i gorczycę.
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
g
Średnia miara (e)
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron Fettuccine (z semoliny z pszenicy durum)
Makaron Tagliatelle - wstążka 8 mm
Makaron tagliatelle agli spinaci - tasiemki szpinakowe (100% z pszenicy durum)
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Makaron tagliatelle (gniazda) pełnoziarniste z pszenicy durum BIO
Makaron spaghetti
Makaron bavette
Makaron spaghettini
Makaron gnocchi
Makaron fusili (świderki)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Pesto alla Genovese (z bazylii)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Ricotta (z serem Ricotta)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
100 g makaronu - 1 litr wody - 7 g soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i posolić. Dodać makaron i gotować przez 8 min, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej
Barilla
Marka | Barilla |
Wstęga Möbiusa
Wyjątkowe Kształty na Wyjątkowe Chwile. Jeszcze smaczniejszy! (w porównaniu z poprzednim produktem).
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
www.barilla.com