MIYAKO
Pasta miso ciemna
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
chilli 20%, czosnek 20%, trawa cytrynowa 16,1%, szalotka 15%, galangal 13%, sól 11%, limonka kaffir 2,6%, przyprawy (nasiona kolendry, kminek) 2,2%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,1%. Produkt bezglutenowy
Pasta miso ciemna
Tahini (pasta sezamowa)
Najniższa cena: 10,29 zł
Pasta wasabi
Pasta curry czerwona
Kurczak po japońsku Teriyaki - pasta do smażenia
Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pasta do smażenia
Pasta curry żółta bezglutenowa
Pasta curry czerwona bezglutenowa
Pasta curry zielona bezglutenowa
Guacamole
Ajvar łagodny (pasta warzywna)
Ajvar ostry (pasta warzywna)
Pasta Pad Thai
Pasta curry czerwona
Pasta Tom Yum bezglutenowa
Pasta z imbiru
Pasta z imbiru, czosnku i chili
Pasta paprykowa ostra
Pasta Żółte Curry
Pasta Massaman Curry
Makaron Pad Thai - pasta do smażenia
Pasta Pad Thai bezglutenowa
Ajvar pikantny
Sos do Pad Thai
Przechowywać w ciemnym, suchym miejscu, w temperaturze pokojowej; Po otwarciu przechowywać w lodówce;
Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):
1. Na patelni na średnim ogniu podsmaż 50 g pasty curry z 1-2 łyżkami oleju, do momentu aż pasta zacznie pachnieć. Następnie dodaj 250 g pokrojonej w plastry piersi z kurczaka lub innego mięsa.
2. Dodaj 250 ml mleka kokosowego i mieszaj, aż mięso się ugotuje. Dodaj 1 szklankę wody (200 ml), pokrojoną w kostkę dynie, pędy bambusa lub inne warzywa. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
3. Dopraw potrawę cukrem palmowym, sosem rybnym i solą.
4. Wyłącz ogień, a następnie udekoruj liśćmi limonki kaffir, listkami bazylii i czerwonym chilli. Podawaj z ryżem lub pieczywem.