COCK
Pasta curry czerwona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pasta curry żółta Kanokwan to niezastąpiony składnik kuchni azjatyckiej. Wykonana jest wyłącznie z naturalnych składników. W jej składzie znajdują się czosnek, trawa cytrynowa oraz aromatyczne przyprawy, które nadają charakterystycznej pikantności.
Żółte curry obok zielonego oraz czerwonego curry, to jedno z najbardziej charakterystycznych dań przygotowywanych w Tajlandii. Jest to sos, który w zależności od pozostałych składników, jest o mniejszej lub większej gęstości. Można podawać z kurczakiem, wołowiną, owocami morza lub warzywami.
Żółta pasta curry Kanokwan to składnik charakterystyczny dla kuchni azjatyckiej:
produkt bezglutenowy
czosnek
szalotka
całkowicie utwardzony olej z nasion palmy oleistej
trawa cytrynowa
czerwone chili 7 %
sól
galangal
kumin
kolendra
kurkuma
Produkt bezglutenowy o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego.
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Tajlandia |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 58
g
polski
Pasta curry czerwona
Pasta curry żółta bezglutenowa
Pasta curry czerwona bezglutenowa
Pasta curry zielona bezglutenowa
Pasta z imbiru, czosnku i chili
Pasta paprykowa ostra
Pasta curry czerwona bezglutenowa
Pasta curry zielona bezglutenowa
Pasta Tom Yum bezglutenowa
Pasta Pad Thai bezglutenowa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni.
3
Żółte curry z kurczakiem Danie dla 4 osób Czas przygotowania 15 min Składniki: - 400 ml mleczka kokosowego o zawartości tłuszczu 12-14 % - 150 g filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie plastry - 2 duże ziemniaki pokrojone w 1 cm kostkę - 1 marchew pokrojona w cienkie plastry - 1 łyżka sosu rybnego 1. Do rondelka wlej 200 ml mleczka kokosowego, dodaj 2 łyżeczki pasty i podgrzewaj przez 2 minuty, aż się rozpuści. 2. Dodaj kurczaka i warzywa, zagotuj w mleczku i całość gotuj przez ok. 5 minut. Dodaj pozostałe mleczko oraz sos rybny i całość zagotuj. 3. Curry podawaj z ryżem jaśminowym.
Kanokwan
Marka | Kanokwan |
Produkt bezglutenowy o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego.
Wyprodukowano w Tajlandii.