WINIARY
Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pasta do smażenia
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kurczak po indyjsku Tikka Masala Winiary - ta aromatyczna pasta do gotowania to mieszanka azjatyckich przypraw na bazie curry z dodatkiem pomidorów, papryki i cebuli. Stanowi świetną bazę na gotowe danie - wystarczy zmieszać z ryżem, kurczakiem i passatą pomidorową i podsmażyć. Już po 10 minutach otrzymasz sycący obiad dla dwóch osób.
Kurczak po indyjsku Tikka Masala – pasta do gotowania Winiary 65 g
z naturalnymi składnikami
odpowiedni dla wegetarian
woda*
przyprawy (cebula*, czerwona słodka papryka*, kmin rzymski*, czosnek*, imbir*, kurkuma*, kozieradka*, kolendra*, cynamon*, papryka chili*)
koncentrat pomidorowy*
cukier*
prażona cebula (cebula*, olej słonecznikowy, cukier*, sól morska*, koncentrat soku cytrynowego*)
olej słonecznikowy
sól morska*
ocet spirytusowy*
mieszanka przypraw curry 2,7 % (kurkuma*, kolendra*, kmin rzymski*, koper*, kozieradka*, czerwona papryka cayenne*, imbir*, sól*, cynamon*, anyż*, kardamon*, czosnek*)
ekstrakt kolendry*
naturalny aromat kardamonu*
zagęszczony sok z cytryny*
*naturalne składniki
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę.
Wartość energetyczna | 2806kJ | 33.00% | |
%RWS** dla osoby dorosłej | |||
w 100 g: 468 kJ/111 kcal | |||
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 65
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
2
Opakowanie zawiera 2 porcje.
Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pasta do smażenia
Majonez dekoracyjny
Bulion warzywny
Najniższa cena: 6,79 zł
Majonez lekki
Najniższa cena: 8,35 zł
Bulion drobiowy
Najniższa cena: 6,79 zł
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 14,79 zł
20% taniej
Majonez z olejem awokado
Najniższa cena: 9,25 zł
5% taniej
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Budyń o smaku waniliowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,65 zł
10% taniej
Bulion wołowy
Najniższa cena: 6,79 zł
Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami + WORECZEK DO PIECZENIA
Najniższa cena: 4,25 zł
Budyń o smaku śmietankowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,65 zł
10% taniej
Żurek (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,49 zł
Barszcz biały (na 4 porcje)
Najniższa cena: 2,49 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Soczyste żeberka z cebulą i natką pietruszki + WORECZEK DO PIECZENIA
Najniższa cena: 4,25 zł
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed ciepłem i światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Dodaj:
300 g piersi z kurczaka
400 g passaty pomidorowej
100 ml śmietanki 18 %
120 g ryżu
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
2. Dodaj pastę Winiary i passatę pomidorową, wymieszaj i smaż na średnim ogniu jeszcze przez 3 minuty, często mieszając.
3. Następnie dodaj śmietankę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
4. Przygotowaną potrawę serwuj z ryżem, który ugotuj wcześniej zgodnie z instrukcją na jego opakowaniu.
Smacznego!
ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa
Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Porozmawiajmy: www.winiary.pl 800 174 902
Winiary
Marka | Winiary |
Podmarka Pomysł na...
WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Indyjsku Tikka Masala to gęsta pasta do gotowania na bazie koncentratu pomidorowego wzbogacona aromatycznym curry, papryką, kminem, imbirem i innymi przyprawami. Od teraz zrobienie potraw inspirowanych kuchnią indyjską stanie się jeszcze szybsze i łatwiejsze. Wystarczy, że wrzucisz na patelnię wybrane składniki, dodasz aromatyczną pastę WINIARY, wymieszasz i podsmażysz całość kilka minut. Pasta idealnie połączy składniki oraz doprawi danie. A to wszystko w zaledwie 10 minut! • Pyszna kompozycja aromatycznych mielonych przypraw • Inspirowana kuchnią indyjską • Danie gotowe w zaledwie 10 minut, porcja dla 2 osób • Pasta przygotowana ze składników pochodzenia naturalnego* • Produkt odpowiedni dla wegetarian
Dodaj: 300 g piersi z kurczaka 400 g passaty pomidorowej 100 ml śmietanki 18 % 120 g ryżu 10 min. 2 porcje Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut. 2. Dodaj pastę Winiary i passatę pomidorową, wymieszaj i smaż na średnim ogniu jeszcze przez 3 minuty, często mieszając. 3. Następnie dodaj śmietankę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. 4. Przygotowaną potrawę serwuj z ryżem, który ugotuj wcześniej zgodnie z instrukcją na jego opakowaniu. Smacznego! Więcej smaku Azji? Posyp kolendrą Danie wege? Zamień kurczaka na kalafiora