Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Orecchiette wywodzi się z tradycji kulinarnej regionu Puglia. Wklęsły kształt i żłobkowanie czyni go dobrym kompanem wielu sosów, ale szczególnie tych popularnych w regionie pochodzenia, czyli brokułowych, z anchois i chilli, rybnych i warzywnych.
Marca N°1 in Italia*
*Nr 1 we Włoszech pod względem wielkości sprzedaży
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać soję i gorczycę.
Pszenica | Zawiera |
Wymiar liczbowy 500
Inner Pack | Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 534
g
Średnia miara (e)
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji.
PAP 21 Karton
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
holenderski
angielski
francuski
niemiecki
polski
rosyjski
hiszpański
Wymagana wysokość na półce 155
Wymagana szerokość na półce 130
Wymagana głębokość na półce 79
Wysokość 155
Szerokość 130
Głębokość 79
Czas gotowania 12 min. Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Barilla
Marka | Barilla |
Podmarka Collezione
Green Dot
Wyjątkowe kształty na wyjątkowe chwile.
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
www.barilla.com
Wyprodukowano we Włoszech.
Nazwa funkcjonalna Makaron
Wariant Orecchiette Pugliesi