AMYLON
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Najniższa cena: 9,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
mąka PSZENNA
skrobia
sól
maltodekstryna
pieprz biały
regulator kwasowości: difosforan disodowy
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Może zawierać: soję, gorczycę.
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 178
g
angielski
polski
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Najniższa cena: 9,99 zł
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Najniższa cena: 7,99 zł
Panierka do tempury
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Czarny sezam
Najniższa cena: 5,79 zł
Ryż do sushi
Najniższa cena: 10,99 zł
27% taniej
Sos Teriyaki (gęsty)
Najniższa cena: 8,25 zł
Wodorosty Wakame
Najniższa cena: 9,95 zł
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Najniższa cena: 9,49 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 9,49 zł
16% taniej
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Makaron pszenny (instant)
Przyprawa garam masala (pikantna)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos sojowy słodki (Ketjap Manis)
Sposób przygotowania Masę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem. Wymieszaj mieszankę z zimną wodą w proporcji 1:1. Powstała masa powinna być lejąca, ale nie musi mieć gładkiej konsystencji. Aby uzyskać wyjątkową chrupkość dania zadbaj o niską temperaturę masy i wysoką temperaturę smażenia. Dodaj do masy 2 kostki lodu bezpośrednio przez obtaczaniem składników, a olej mocno rozgrzej. Ulubione składniki (surowe kawałki warzyw, owoców morza, mięsa) panieruj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż na złoty kolor. Wykładaj na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
Wyprodukowano w Chinach.