KAMIS
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 2,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
mąka PSZENNA
skrobia
sól
maltodekstryna
pieprz biały
regulator kwasowości: difosforan disodowy
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Może zawierać: soję, gorczycę.
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 178
g
angielski
polski
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 2,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 2,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 2,99 zł
Panierka do tempury
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Nuggetsy - panierka klasyczna
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 3,99 zł
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Najniższa cena: 6,79 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos rybny
Biały sezam
Grzyby shiitake
Sos ostrygowy
Grzyby Mun (suszone)
Pędy bambusa (paseczki)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Czarny sezam
Sposób przygotowania Masę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem. Wymieszaj mieszankę z zimną wodą w proporcji 1:1. Powstała masa powinna być lejąca, ale nie musi mieć gładkiej konsystencji. Aby uzyskać wyjątkową chrupkość dania zadbaj o niską temperaturę masy i wysoką temperaturę smażenia. Dodaj do masy 2 kostki lodu bezpośrednio przez obtaczaniem składników, a olej mocno rozgrzej. Ulubione składniki (surowe kawałki warzyw, owoców morza, mięsa) panieruj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż na złoty kolor. Wykładaj na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
Wyprodukowano w Chinach.