EXOTIC FOOD
Czerwone curry - zupa na bazie mleczka kokosowego
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pasta Miso House Of Asia wyprodukowana ze sfermentowanej soi, jest dość słona, dzięki czemu znajduje zastosowanie jako alternatywa dla soli. Pasta sojowa, bardzo popularna w Korei i Japonii, stanowi bazę do przygotowania aromatycznego bulionu, ramenu, a przede wszystkim pysznej zupy miso.
Zupa Miso na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom potraw azjatyckich. Jest to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii na dalszą część dnia. Zaspokaja głód, będąc jednocześnie potrawą kojącą kubki smakowe. Dla lepszego smaku można dodać do niej nieco szczypiorku, tofu lub specjalnych alg wakame.
Pasta miso ma ciemnoczerwoną barwę, intensywny aromat i cierpki, słony smak. Dobrze komponuje się z tofu, grzybami, rybami oraz kiszonymi warzywami.
Oryginalny pomysł na pierwsze danie:
Opakowanie 75 g, 5 saszetek
porcja energii
kuchnia japońska
pasta miso 57,7 % (SOJA, woda, słód ryżowy, sól, alkohol etylowy, barwnik: ryboflawiny)
woda
sól
alkohol etylowy
TUŃCZYK bonito w proszku
algi wakame 0,5 %
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy
inozynian disodowy
Wymiar liczbowy 75
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 90
g
5
5 saszetek
Czerwone curry - zupa na bazie mleczka kokosowego
Zielone curry - zupa na bazie mleczka kokosowego
Ostra zupa tajska kokosowa BIO
Najniższa cena: 39,99 zł
Marokańska z quinoą, batatem i kolendrą Zupy Świata
Indyjska z soczewicą i garam masala Zupy Świata
Tajska z curry pędami bambusa i liśćmi kaffir ZUPY ŚWIATA
Pasta Miso ciemna
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 3,99 zł
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Najniższa cena: 6,79 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos rybny
Biały sezam
Grzyby shiitake
Sos ostrygowy
Grzyby Mun (suszone)
Pędy bambusa (paseczki)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Czarny sezam
Sposób przygotowania Saszetkę pasty miso rozpuść w 160 ml wrzącej wody. Dodaj ulubione dodatki, tofu pokrojone w kostkę 1 cm x 1 cm, oraz pokruszony arkusz wakame.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Jeden z dwóch najważniejszych składników kuchni japońskiej - aromatyczna pasta z dodatkiem fermentowanej soi, dzięki której przygotujesz nie tylko japońską zupę miso, ale również m.in. sosy i marynaty.
Kraj pochodzenia: Japonia.