PAN POMIDOR
Marokańska z quinoą, batatem i kolendrą Zupy Świata
Najniższa cena: 10,59 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pasta Miso House Of Asia wyprodukowana ze sfermentowanej soi, jest dość słona, dzięki czemu znajduje zastosowanie jako alternatywa dla soli. Pasta sojowa, bardzo popularna w Korei i Japonii, stanowi bazę do przygotowania aromatycznego bulionu, ramenu, a przede wszystkim pysznej zupy miso.
Zupa Miso na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom potraw azjatyckich. Jest to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii na dalszą część dnia. Zaspokaja głód, będąc jednocześnie potrawą kojącą kubki smakowe. Dla lepszego smaku można dodać do niej nieco szczypiorku, tofu lub specjalnych alg wakame.
Pasta miso ma ciemnoczerwoną barwę, intensywny aromat i cierpki, słony smak. Dobrze komponuje się z tofu, grzybami, rybami oraz kiszonymi warzywami.
Oryginalny pomysł na pierwsze danie:
Opakowanie 75 g, 5 saszetek
porcja energii
kuchnia japońska
pasta miso 57,7 % (SOJA, woda, słód ryżowy, sól, alkohol etylowy, barwnik: ryboflawiny)
woda
sól
alkohol etylowy
TUŃCZYK bonito w proszku
algi wakame 0,5 %
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy
inozynian disodowy
Wymiar liczbowy 75
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 90
g
5
5 saszetek
Marokańska z quinoą, batatem i kolendrą Zupy Świata
Najniższa cena: 10,59 zł
Tajska z curry pędami bambusa i liśćmi kaffir ZUPY ŚWIATA
Najniższa cena: 10,59 zł
Indyjska z soczewicą i garam masala Zupy Świata
Najniższa cena: 10,59 zł
Gazpacho Andaluz
Najniższa cena: 22,39 zł
Zielone curry - zupa na bazie mleczka kokosowego
Czerwone curry - zupa na bazie mleczka kokosowego
Pasta Miso ciemna
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Najniższa cena: 6,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,85 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,75 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos sojowy słodki (Ketjap Manis)
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 7,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy wstążka (5 mm)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Ocet ryżowy
Grzyby Mun (suszone)
Sos Teriyaki
Czarny sezam
Makaron świeży udon
Sposób przygotowania Saszetkę pasty miso rozpuść w 160 ml wrzącej wody. Dodaj ulubione dodatki, tofu pokrojone w kostkę 1 cm x 1 cm, oraz pokruszony arkusz wakame.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Jeden z dwóch najważniejszych składników kuchni japońskiej - aromatyczna pasta z dodatkiem fermentowanej soi, dzięki której przygotujesz nie tylko japońską zupę miso, ale również m.in. sosy i marynaty.
Kraj pochodzenia: Japonia.