HOUSE OF ASIA
Pędy bambusa (paseczki)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście Alg Morskich House Of Asia to niezastąpiony składnik każdego, dobrze wykonanego sushi. Stanowią smakową definicję tego azjatyckiego dania.
Liście Alg Morskich Sushi Nori to opakowanie, w którym znajdują się wyłącznie algi morskie. 6 sztuk pozwala na wykonanie dużej ilości sushi. Bez nich nie może obyć się prawdziwe sushi. Idealnie sprawdzą się na obiad lub przyjęcie. Ponadto można z nich wykonać również pyszne azjatyckie snacki.
Algi suszone powinny znaleźć się w kuchni miłośnika azjatyckiej kuchni:
nowa, lepsza jakość
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
prażone algi morskie (Porphyra tenera)
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Korea (Republika Korei) |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
6
Zawartość opakowania 6 arkuszy
Pędy bambusa (paseczki)
Imbir biały marynowany (krojony)
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Ciecierzyca w zalewie BIO
KIMCHI Classic Spicy
KIMCHI Classic MILD
KIMCHI Classic Mild
KIMCHI Vegan Mild
KIMCHI Classic Spicy
Bób zielony
Kimchi classic mild
KIMCHI Vegan MILD
KIMCHI Vegan Spicy
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Rzodkiew Daikon (marynowana)
KIMCHI Vegan Spicy
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 3,99 zł
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Najniższa cena: 6,79 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos rybny
Biały sezam
Grzyby shiitake
Sos ostrygowy
Grzyby Mun (suszone)
Pędy bambusa (paseczki)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Czarny sezam
Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.