Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pappardelle to cienkie i płaskie wstążki, jednak szersze od klasycznego tagliatelle. Dodatek jajek nadaje im puszystości, a do tego pappardelle są chłonne i wytrzymałe, więc można je łączyć z ciężkimi sosami mięsnymi, a nawet gulaszem.
Dania z tym makaronem są obfite, więc nie bez kozery jego nazwa wywodzi się z wł. pappare, czyli pożera.
semolina z pszenicy durum
Może zawierać śladowe ilości soi oraz jaj.
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Zapakowano w | Produkt UE |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 266
g
Średnia miara (e)
bułgarski
angielski
estoński
grecki nowożytny (1453-)
łotewski
litewski
polski
rumuński
1. Na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli. 2. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać. Gotować 7 minut od czasu do czasu mieszając. 3. Odcedzić makaron pozostawiając niewielką ilość wody. Dodać oliwę lub masło. Podawać z sosem według własnego uznania.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Primo Gusto
Marka | Primo Gusto |
Green Dot
Pappardelle to cienkie i płaskie wstążki, jednak szersze od klasycznego tagliatelle. Makaron ten idealnie łączy się z gęstymi sosami mięsnymi, a nawet z gulaszem.
Melissa - Kikizas S.A. posiada wdrożony certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z ISO 9001 & ISO 22000
Wyprodukowano i zapakowano w UE