PRIMO GUSTO
Makaron Corals - kolanko
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Są to duże, puste tuby makaronowe, przeznaczone do wypełniania farszem i zapiekania. Przyjmuje się, że zostały wynalezione na początku XX w. przez szefa kuchni, pracującego w Sorrento, Nicola Federico, a spopularyzowane w czasie II Wojny Światowej, kiedy wielu mieszkańców Neapolu uciekało przed bombardowaniami do Sorrento.
Do wypełniania cannelloni można stosować dowolne farsze: mięsne, warzywne, serowe. Wierzch dania pokrywa się zwykle sosem pomidorowym bądź kremowym, a całość posypuje się serem, aby zapiekanka po upieczeniu miała soczysty smak. Daje równie dużo możliwości eksperymentowania z różnymi połączeniami, co lasagne.
bez gotowania wstępnego
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać śladowe ilości jaj, soi.
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Zapakowano w | Włochy |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 294
g
Średnia miara (e)
bułgarski
czeski
angielski
estoński
łotewski
litewski
inne
polski
rosyjski
słowacki
Makaron Corals - kolanko
Makaron Conchigliette - muszelka mała
Makaron gnocchi
Makaron cavatappi (korkociąg)
Makaron Fidellini - nitka
Makaron puntine (kuleczki)
Tortellini z serem ricotta i szpinakiem
Najniższa cena: 7,95 zł
Makaron stelline (gwiazdeczki)
Pomidory krojone bez skórki
Pomidory w całości bez skórki
Makaron Fusilli - świderek
Makaron Orzo Medium - w formie ryżu
Makaron bucatini (rurka spaghetti)
Makaron Lasagne - płaty makaronowe
Passata Rustica (przecier pomidorowy)
Makaron penne rigate (rurka skośna)
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
UI. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Poland
Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A., 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece Tel: (+30)210 5190180
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., UI. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Poland, www.atlanta-am.pl
Primo Gusto
Marka | Primo Gusto |
Green Dot
Melissa Kikizas s.a. jest certyfikowany zgodnie ze standardami jakości: ISO 9001 & ISO 22000.
Sposób Przyrządzania Wyśmienity makaron Cannelloni Primo Gusto nie wymaga wstępnego gotowania. Makaron wypełnić nadzieniem według własnego uznania, np.: mięsnym lub warzywnym. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, a następnie zalać sosem beszamelowym, posypać startym serem i obłożyć niewielkimi kawałkami masła. Zapobiegnie to przesuszeniu potrawy. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 180°C, aż wierzchnia warstwa nabierze złotego koloru.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech