PRIMO GUSTO
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobno mielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
semolina z pszenicy durum
Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Zapakowano w | Włochy |
Typ | Torba |
Waga brutto 512
g
Średnia miara (e)
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Przecier pomidorowy klasyczny
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Passata Rustica (przecier pomidorowy)
Najniższa cena: 7,95 zł
Pomidory krojone bez skórki
Najniższa cena: 4,79 zł
27% taniej
Gnocchi (włoskie kopytka)
Najniższa cena: 6,95 zł
Passata Rustica (przecier pomidorowy)
Najniższa cena: 5,99 zł
Makaron Fusilli - świderek
Najniższa cena: 5,89 zł
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 3,79 zł
Oliwa z oliwek extra virgin
Najniższa cena: 39,99 zł
16% taniej
Makaron Lasagne - płaty makaronowe
Najniższa cena: 7,95 zł
Pomidory w kawałkach z bazylią
Najniższa cena: 5,95 zł
Makaron Tagliatelle - wstążka 8 mm
Najniższa cena: 7,95 zł
Tortellini trzykolorowe z włoską szynką sezonowaną
Najniższa cena: 9,79 zł
Makaron Fidellini - nitka
Makaron gnocchi
Makaron Corals - kolanko
Makaron stelline (gwiazdeczki)
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: 500 g mąki do pizzy Primo Gusto, 350 ml wody, 10 g świeżych drożdży piekarskich, 5 g cukru (1 łyżeczka), 13 g soli, 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto, przecier pomidorowy Primo Gusto
ser mozzarella, dodatki według uznania. Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5- 10 minut.
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISSA KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl Znajdź nas na Facebook
Melissa Primo Gusto
Marka | Melissa Primo Gusto |
Green Dot
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml Wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 ℃ piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.