APETINA
Ser tarty Cheddar z Mozarellą
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie.
Jest to ser produkowany z odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego, w kręgach o wadze ok. 40 kg. Okres dojrzewania wynosi 24 miesiące.
Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku.
Aromat jest słodki a barwa słomkowa.
Produkowany jest w wyselekcjonowanych, niewielkich gospodarstwach, poddawanych surowym kontrolom jakościowym.
Tarty Parmigiano jest doskonały do makaronów i zapiekanek, risotto oraz do innych włoskich dań. Jest także składnikiem pesto.
mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, konserwant - lizozym (białko jaja kurzego)
Ser tarty Cheddar z Mozarellą
Ser Parmigiano Reggiano D.O.P tarty
Ser Irlandzki Cheddar Mix tarty
Ser tarty do makaronu
Ser twardy dojrzewający 24-miesięczny (tarty)
Ser włoski Corregio wiórki
Ser tarty Gran Biraghi (typu Grana Padano)
Ser tarty Parmigiano Reggiano
Ser tarty Grana Padano D.O.P.
Ser Gran Castelli tarty
Ser tarty
Ser żółty miks serów dojrzewających tarty
Ser Parmigiano Reggiano (tarty)
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser Parmigiano Reggiano (klinek) D.O.P.
Ser Grana Padano (klinek) D.O.P.
Ser Parmigiano Reggiano I.G.P. (tarty)
Ser Burrata
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +8 °C.