PARMAREGGIO
Ser Parmigiano Reggiano D.O.P tarty
Najniższa cena: 10,09 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie.
Jest to ser produkowany z odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego, w kręgach o wadze ok. 40 kg. Okres dojrzewania wynosi 24 miesiące.
Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku.
Aromat jest słodki a barwa słomkowa.
Produkowany jest w wyselekcjonowanych, niewielkich gospodarstwach, poddawanych surowym kontrolom jakościowym.
Tarty Parmigiano jest doskonały do makaronów i zapiekanek, risotto oraz do innych włoskich dań. Jest także składnikiem pesto.
mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, konserwant - lizozym (białko jaja kurzego)
Ser Parmigiano Reggiano D.O.P tarty
Najniższa cena: 10,09 zł
Ser tarty Parmigiano Reggiano
Ser żółty miks serów dojrzewających tarty
Ser tarty Gran Biraghi (typu Grana Padano)
Ser włoski Corregio wiórki
Ser Irlandzki Cheddar Mix tarty
Ser twardy dojrzewający 24-miesięczny (tarty)
Ser tarty Grana Padano D.O.P.
Ser tarty do makaronu
Ser Gran Castelli tarty
Ser żółty Bursztyn tarty
Ser tarty
Ser Parmigiano Reggiano (tarty)
Ser Parmigiano Reggiano (klinek) D.O.P.
Ser Grana Padano (klinek) D.O.P.
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser Parmigiano Reggiano I.G.P. (tarty)
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +8 °C.