WINIARY
Budyń o smaku śmietankowym (z cukrem) bezglutenowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Budyń śmietankowy Dr. Oetker to świetny pomysł na prosty deser lub słodką przekąskę między posiłkami.
Budyń śmietankowy jest bardzo prosty w przyrządzeniu – do zagotowanego mleka wystarczy wsypać zawartość opakowania i gotować do uzyskania budyniowej konsystencji. W ciągu kilku minut można uzyskać pyszny deser dla całej rodziny. Charakteryzuje go wyjątkowy, śmietankowy smak, który przypadnie do gustu miłośnikom słodkości.
Budyń śmietankowy może być podawany na różne sposoby i wykorzystywany do wielu dań:
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
0,3% ŚMIETANKA w proszku
barwnik (ryboflawiny)
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość energetyczna | 542kJ | 6.00% | |
Energia w 100 g 382 kJ / 90 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 40
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 44
g
4
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
polski
Budyń o smaku śmietankowym (z cukrem) bezglutenowy
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru) bezglutenowy
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru)
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru) bezglutenowy
Budyń o smaku śmietankowym bezglutenowy BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
Cukier wanilinowy
Kwas cytrynowy
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona
Pizza 4 sery
Pizza z salami
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku mango-ananas
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Cukier wanilinowy - porcja XXL
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Kisiel o smaku malinowym
Kisiel o smaku wiśniowym
Kisiel o smaku truskawkowym
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na: Sernik śmietankowy Składniki: - 150 g herbatników - 2 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 225 g masła - 1 kg twarogu sernikowego - 350 g drobnego cukru - 6 jajek, żółtka i białko osobno - 1 Budyń smak Śmietankowy Dr. Oetkera - 350 ml śmietanki 30% tł. - 150 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: Śmietankę schłodź w lodówce. Pozostałe składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Herbatniki pokrusz na piasek przy pomocy blendera lub wałka. Do pokruszonych herbatników dodaj kakao i płynne masło (100 g), dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez 10 minut. Odstaw do wystudzenia. Obniż temperaturę piekarnika do 150°C. Boki formy wysmaruj masłem. W dużej misce utrzyj 125 g miękkiego masła z cukrem na jasny krem. Dalej ucierając, porcjami dodawaj twaróg. Dodaj żółtka i budyń. W oddzielnych miskach ubij białka i dobrze schłodzoną śmietankę (250 ml) i połącz z masą serową. Następnie przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1,5 godziny. Uchyl lekko drzwiczki i pozostaw do wystudzenia. Pozostałą śmietankę podgrzej. Gorącą śmietankę zalej kawałkami czekolady. Po kilku minutach wymieszaj. Polewę przelej na sernik i odstaw do lodówki do zastygnięcia. Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce