KAMIS
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,79 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
W wypiekach: środek spulchniający, nadaje puszystości i lekkości – najlepiej sprawdza się w szybkich wypiekach i wysokich temperaturach np. w plackach. Po jej dodaniu do ciasta należy zacząć ciasto piec – szybko wchodzi w reakcję. Do stosowania w kulinariach i nie tylko, jest całkowicie biodegradowalna.
uniwersalna w kuchni
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
soda oczyszczona do żywności - wodorowęglan sodu
Wymiar liczbowy 40
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,79 zł
Proszek do pieczenia BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia BIO (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona
Amoniak spożywczy do wypieków
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 2,15 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Zioła prowansalskie
Najniższa cena: 2,15 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Ocet jabłkowy (z polskich jabłek)
Kardamon mielony
Koperek
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Przyprawa do dań z ziemniaków
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Racuchy z jabłkami Przygotowanie 15 min Gotowanie 10 min Porcje 4 Składniki: 220 g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis Szczypta soli 1 duże jabłko 2 jaja 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Kamis 250 ml maślanki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszaj z sodą i solą. 2. Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, następnie pokrój na plastry. 3. Jaja ubij z cukrem i cukrem wanilinowym. 4. Do ubitych jaj dodaj maślankę, mąkę, wymieszaj na jednolite ciasto, dodaj jabłka, delikatnie wymieszaj. 5. Na średnio rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką ciasto tak, żeby w każdym placku o średnicy ok 8 cm były 2-3 plastry jabłek. 6. Smaż na wolnym ogniu po 3-4 minuty na każdej ze stron, podawaj oprószone cukrem pudrem.