AMYLON
Proszek do pieczenia bezglutenowy BIO
Najniższa cena: 1,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Amoniak spożywczy marki Appetita to doskonały środek spulchniający, który sprawdzi się podczas pieczenia ciast, ciasteczek.
Sprawia, że wypieki są pulchne, chrupiące i równomiernie wyrośnięte. Dzięki niemu ciasta zyskują bąbelkową i porowatą strukturę.
wodorowęglan amonu
Może zawierać gluten, gorczycę, seler, soję, mleko i jaja.
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 34
g
polski
Proszek do pieczenia bezglutenowy BIO
Najniższa cena: 1,49 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia BIO
Proszek do pieczenia BIO (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona bezglutenowa
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia bezglutenowy (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Amoniak spożywczy do wypieków
Przechowywać w suchym miejscu.
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Amoniaczki
Przygotuj:
- 500 g mąki
- 100 g margaryny
- 150 g cukru
- pół szklanki mleka
- 2 jajka
- sól
- cukier puder do posypania
Produkty Domowe Sekrety:
- 1 łyżeczka amoniaku
- opakowanie cukru waniliowego
Sposób przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, odrobinę soli, cukru waniliowego, amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku i mąkę. Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykroić foremkami ciasteczka. Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze i piec na jasnozłoty kolor w temp. ok. 200°C. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Apetyczne przepisy www.domowesekrety.pl
ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek
Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek
Appetita
Marka | Appetita |
Podmarka Domowe Sekrety
Domowe sposoby na... ... piękne odbicie w lustrze Aby cieszyć się pięknym odbiciem w lustrze, wystarczy umyć je wodą z amoniakiem, wypolerować a lustro zachwyci czystością.
Amoniaczki Przygotuj: - 500 g mąki - 100 g margaryny - 150 g cukru - pół szklanki mleka - 2 jajka - sól - cukier puder do posypania Produkty Domowe Sekrety: - 1 łyżeczka amoniaku - opakowanie cukru waniliowego Sposób przygotowania Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, odrobinę soli, cukru waniliowego, amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku i mąkę. Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykroić foremkami ciasteczka. Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze i piec na jasnozłoty kolor w temp. ok. 200°C. Wystudzone posypać cukrem pudrem. Apetyczne przepisy www.domowesekrety.pl