KOTANYI
Kardamon mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kardamon jest uprawiany w tropikalnej części Azji, głównie jednak w południowych Indiach i na Cejlonie. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych.
Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także jako wyborny dodatek do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
gwarancja jakości
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Kardamon mielony
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 13
g
Średnia miara (e)
polski
Kardamon mielony
Kardamon mielony BIO
Najniższa cena: 8,99 zł
Kardamon mielony
Kardamon owoce
Anyż (gwiazdki)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,99 zł
Grzanki z bazylią i czosnkiem do sałatek i zup (chrupiący mix)
Najniższa cena: 4,49 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa do karkówki
Najniższa cena: 2,25 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Grzanki pomidorowe z pestkami dyni do sałatek i zup (chrupiący mix)
Najniższa cena: 4,49 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,49 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Trudno podczas podróży na Bliski Wschód nie napić się kawy czy herbaty z kardamonem, zwłaszcza że przyprawa ta jest symbolem gościnności. Beduini, by okazać szacunek dla przybyszy, stawiają go na stole, nim pojawi się tam jakikolwiek inny poczęstunek. Kardamon dodaje się też do innych napojów. Najwspanialsze mango lassi piłem w jednej z hinduskich kafejek z widokiem na Tadż Mahal. Tajemnica napoju tkwiła w dodaniu nie tylko różanej wody, ale przede wszystkim sporej szczypty roztartego kardamonu. Czy wiesz, że... dwie szczypty wsypane do zupy grochowej, fasolowej czy ziemniaczanej zlikwidują ich ciężkostrawność?
Wyprodukowano w Polsce