KAMIS
Przyprawa do kaczki
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do kurczaka firmy Kamis może być doskonałym dodatkiem do wielu potraw z kurczaka, którymi można podjąć naszych gości. Odpowiednio aromatyczna przyprawa do kurczaka pobudza apetyt dzięki obecności kapsaicyny w chili, może stać się również dobrym elementem odchudzania. Kapsaicyna ma również właściwości antynowotworowe.
Przyprawa do kurczaka to zbiór takich przypraw, jak chili, curry, papryka słodka, imbir, pieprz czarny czy czosnek. W bardzo dobry sposób jest w stanie przemienić nawet naprawdę nudne danie w coś atrakcyjnego.
Przyprawa do kurczaka firmy Kamis może być stosowana do takich potraw, jak:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
sól
przyprawy (papryka słodka (14 %), GORCZYCA biała, czosnek (5,8 %), kolendra, kurkuma, kozieradka, chili, imbir, cynamon, kmin rzymski, goździki, gałka muszkatołowa)
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 34
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka i ryb CITRUSY z cytrusową nutą sosem sojowym i pieprzem cayenne (California Style)
Przyprawa do kurczaka SWEET&SPICY z miodem czosnkiem i pieprzem cayenne (Georgia Style)
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Soczystego kurczaka po meksykańsku + WORECZEK DO PIECZENIA
Przyprawa do indyka
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,99 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,79 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Gałka muszkatołowa mielona
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Czosnek płatki
Najniższa cena: 2,99 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 2,25 zł
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
4% taniej
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Przyprawa do grzańca
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Szaszłyki z kurczaka z salsą z mango Przygotowanie 35 min Gotowanie 6 min Porcje 4 Składniki: 400 g filetów z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistej Kamis 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu 4 łyżki soku z limonki 2 duże dojrzałe mango pokrojone w kostkę o grubości ok. 1 cm 1 mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę ½ zielonej papryki pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżka octu winnego z białego wina Kamis ½ łyżeczki chili Kamis 2 łyżeczki liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku patyki do szaszłyków 1. Kurczaka pokrój na długie paski, oprósz przyprawą, dodaj 1 łyżkę oleju, dokładnie wymieszaj, a następnie nadziewaj wzdłuż na patyki, odstaw na 30 min. 2. Miód wymieszaj z sokiem z limonki. 3. Do mango dodaj cebulę, paprykę, ocet, chili, kolendrę oraz ½ miodu z sokiem z limonki, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. 4. Szaszłyki smaż na patelni ok. 3 min po każdej stronie, na koniec posmaruj miodem z sokiem z limonki, podawaj z salsą z mango.