KOTANYI
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól Kala Namak (czarna) posiada wyjątkowy lekko siarkowy i jajeczny zapach. Idealna dla wegan, wzbogaca dania nadając im specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej. Może być stosowana jak przyprawa chłodząca (vata) w kuchni ajurwedyjskiej.
100% naturalny smak!
indyjska tradycja
wyjątkowy aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
sól kuchenna niejodowana
nasiona harad
zawiera siarczyny
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 24
g
Średnia miara (e)
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Majeranek otarty
Ziele angielskie całe
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Papryka słodka mielona
Przyprawa do słodkich ziemniaków (batatów)
Pieprz kolorowy cały
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Kolendra (liście)
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Sól Himalajska - młynek
Sól morska jodowana - młynek
Przechowywać w suchym miejscu.
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa
Kotányi
Marka | Kotányi |
Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.
Kotányi Jakość Premium Jakość poparta doświadczeniem. Tradycja od 1881 roku. Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Chleb pita z jajecznicą z tofu Porcja dla 4 osób: Chleb Pita: 250 g mąki orkiszowej, ½ opakowania suszonych drożdży, 1 łyżeczka soli, 150 ml letniej wody, Jajecznica: 400 g tofu, 2 cebule, ½ czerwonej papryki, 3 łyżki oleju słonecznikowego, ½ łyżeczki kurkumy w proszku, ¼ łyżeczki imbiru w proszku, ¼ łyżeczki papryki w proszku, 1 łyżeczka pietruszki, 8 łyżek jogurtu sojowego naturalny, 1 łyżeczka soli kala namak, 1 szt. awokado, 1 garść sałaty Przyrządzenie: Przełóż przesianą mąkę do miski, dodaj drożdże i sól. Następnie dodaj wodę, masę wymieszaj do gładkiego ciasta, około 5 minut. Przykryj i pozwól rosnąć w ciepłym miejscu przez 30 minut. Następnie wyrabiaj ciasto i uformuj małe kulki. Połóż na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia i odczekaj 30 minut. Rozwałkuj kulki ciasta (na posypanej mąką powierzchni) na owalne placki o grubości od 3 do 4 mm. Piecz w 220°C przez 7-8 minut uzyskując złotobrązową barwę. Natychmiast po wyjęciu chlebki pita przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i trochę obciąż. Po kilku minutach można je rozkroić, pozostawiając wewnętrzną kieszeń. Jajecznica: Drobno pokrój tofu i rozłóż na patelni. Cebulę drobno posiekaj i pokrój paprykę, podsmaż razem na patelni. Dodaj przyprawy. Dodaj jogurt sojowy i podgrzewaj przez kilka minut. Włóż gotową jajecznicę do otwartego chleba pita i ułóż plasterki awokado i liście sałaty. Wskazówka: Bardzo dobrze smakuje z wędzonym tofu, szczypiorkiem i chili. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com