DARY NATURY
Papryka czerwona mielona BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Papryka wędzona słodka Kotanyi to produkt charakterystyczny dla kuchni węgierskiej. Ma wyrazisty i przyjemny aromat oraz charakterystyczny smak. Stosowana jest najczęściej do dań mięsnych – takich jak gulasze i różnego rodzaju sosy.
Papryka wędzona słodka powstaje poprzez wędzenie dojrzałych owoców słodkiej papryki. Wędzi się ją w piecach opalanych drewnem dębowym. Aby uzyskać pełny aromat warto przez chwilę podgrzać ją na patelni z tłuszczem, ale uwaga nie należy jej podgrzewać zbyt długo, gdyż stanie się gorzka.
Papryka wędzona słodka Kotanyi – doskonały dodatek do dań mięsnych:
dobre z natury
papryka wędzona (papryka, dym)
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 22
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
Papryka czerwona mielona BIO
Papryka wędzona słodka BIO
Papryka słodka mielona XL
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka słodka mielona
Papryka słodka mielona
Papryka wędzona słodka mielona
Papryka słodka mielona
Papryka słodka w płatkach
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Cukier Tonka z wanilią Bourbon
Najniższa cena: 3,99 zł
Papryka wędzona ostra (mielona)
Umami - mieszanka przyprawowa
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Papryka słodka mielona
Kolendra (liście)
Kolendra mielona
Sól Himalajska - młynek
Harissa - mieszanka przypraw
Cynamon cały
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do żeberek z miodem
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH, A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotányi
Marka | Kotányi |
Dobre z natury Wędzona papryka Kotányi charakteryzuje się pikantnym, dymnym i delikatnie słodkim smakiem. Dojrzałe czerwone papryki są wędzone drewnem dębowym i standardowo mielone na proszek. Papryka ujawnia pełnię barwy po połączeniu z tłuszczem, ale smażona zbyt długo nada gorzkiego smaku potrawie. Zastosowanie: Wędzona papryka nadaje szczególnego smaku potrawom rybnym, zupom, potrawkom i pastom, jest ważnym składnikiem chorizo- tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.