ITA-SAN
Makaron Udon świeży
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez
Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej
popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów
"la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), doskonale oddaje
tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty,
niezwykle elastyczny makaron, tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o
tej samej nazwie.
Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi,
rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle
strzeżonych receptur - wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu,
ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi
dodatkami.
kuchnia japońska
mąka PSZENNA 86,5 %
woda
sól
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Torba |
Waga brutto 308
g
Wymagana wysokość na półce207
Wymagana szerokość na półce80
Wymagana głębokość na półce25
Wysokość207
Szerokość80
Głębokość25
Makaron Udon świeży
Makaron pszenny (instant)
Makaron Ramen
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Makaron pszenny (instant)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Sos Teriyaki (gęsty)
Pasta Miso ciemna
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Umieść makaron w garnku z wrzącą wodą. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Po odsączeniu przepłucz w zimnej wodzie.
Najlepiej spożyć przed: data na dole opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
House of Asia
Marka | House of Asia |
Ramen od ponad 100 lat jest podstawowym i najbardziej popularnym składnikiem kuchni japońskiej. Nazwa pochodząca od słów "la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), oddaje tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, elastyczny makaron, jest składnikiem pysznej i treściwej zupy o tej samej nazwie.
Przepisy na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl
Nazwa funkcjonalnaMakaron ramen
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów