MŁYNY JELONKI
Mąka Kurpiowska pszenna (typ 500)
Najniższa cena: 3,00 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niewielu z nas wie jaka jest różnica między różnymi rodzajami mąki. Często planując wypieki, zarówno słodkie jak i słone, nie zwracamy uwagi na to, jaki produkt wybieramy. Aby wszystkie potrawy wychodziły idealnie jak na zdjęciu w książce kucharskiej warto zwrócić uwagę na to, co kupujemy! Lubella Mąka puszysta Krupczatka nadaje się idealnie do wypieków lekkich, kruchych i półkruchych ciast, a także do panierowania. Krupczatka to rodzaj mąki pszennej, nazywanej inaczej jasną mąką gruboziarnistą. Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które można otwierać i ponownie zamykać bez przesypywania.
Wymiar liczbowy 1
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 1002
kg
Średnia miara (e)
polski
Mąka Kurpiowska pszenna (typ 500)
Najniższa cena: 3,00 zł
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Najniższa cena: 2,79 zł
Mąka puszysta - Wrocławska (typ 500)
Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka pszenna luksusowa (typ 500) XXL
Paluszki zakręcone z solą morską
Najniższa cena: 3,49 zł
26% taniej
Makaron pióra pełnoziarniste (penne rigate)
Najniższa cena: 5,99 zł
Paluszki z sezamem
Najniższa cena: 1,99 zł
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Najniższa cena: 4,99 zł
Miodo Kółka Zbożowe kółka z miodem
Najniższa cena: 9,99 zł
Paluszki zakręcone z ząbkiem czosnku i ziołami
Najniższa cena: 3,15 zł
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Najniższa cena: 4,99 zł
Mąka puszysta drobno mielona - Uniwersalna (typ 520)
Najniższa cena: 4,99 zł
20% taniej
Makaron kokardki pełnoziarniste (farfalle)
Najniższa cena: 5,99 zł
17% taniej
Makaron gniazda wstążki (nidi tagliatelline)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron sprężynki (do Mac&Cheese)
Najniższa cena: 5,79 zł
Choco Piegołaki Zbożowe chrupki w kształcie ciasteczek
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron gniazda wstęgi pełnoziarniste (nidi tagliatelle)
Najniższa cena: 5,39 zł
Makaron w kształcie ryżu
Najniższa cena: 3,99 zł
Di Riso przekąska truskawka i ryż
Najniższa cena: 3,09 zł
26% taniej
Makaron krajanka
Najniższa cena: 3,99 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis Rogaliki z powidłami Składniki: - 3 szklanki mąki krupczatki Lubella - 200 g margaryny - 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g drodzy - 2 żółtka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - ¼ szklanki kwaśnej śmietany - szczypta soli - powidła śliwkowe Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C. Smacznego! Dobra rada Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Lubella
Marka | Lubella |
Mąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl