LUBELLA
Makaron spaghetti
Najniższa cena: 5,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Do zrobienia makaronu krajanki (tagliatelline) Lubella wykorzystuje się odpowiednio zmieloną mąkę o dużej zawartości pszenicy durum, co pozwala uzyskać twarde i sprężyste nitki. Krajanka jest idealna do zup, np. rosołu czy pomidorowej. Nie kruszy się, nie rozpływa i zachowuje piękny złoty kolor.
Lubella Makaron krajanki (tagliatelline) torebka 400 g
Polski Producent
mąka makaronowa pszenna
Produkt może zawierać soję.
Wymiar liczbowy 400
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 406
g
Średnia miara (e)
polski
Makaron spaghetti
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron pióra (penne rigate)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron świderki (eliche)
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron nitki cięte (filini)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron kokardki (farfalle)
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron dla dzieci Psi Patrol - psia łapa
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron spaghetti pełnoziarniste
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron świdry (fusili)
Makaron łazanki (quadretti)
Makaron sprężynki (do Mac&Cheese)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron dla dzieci Psi Patrol - literki
Choco Muszelki Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym
Choco Kulki Zbożowe kulki o smaku czekoladowym
Choco Piegołaki Zbożowe chrupki w kształcie ciasteczek
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 4-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL
MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL www.lubella.pl
Lubella
Marka | Lubella |
Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża Współpracujemy z polskimi rolnikami. Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki. Mielimy zboże we własnym młynie. Łączymy pasję z doświadczeniem.
Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe! więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Przepis dla Ciebie! Zupa z jarmużem i pikantną kiełbasą Składniki: makaron Lubella Krajanka 200 g bulion warzywny 1,5 litra pikantna kiełbasa 120 g jarmuż 200 g 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego Dodatkowo 2 ząbki czosnku, sól, pieprz oraz wędzona papryka do smaku Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Do garnka wlej bulion, dodaj kiełbaskę pokrojoną w plastry, koncentrat pomidorowy, posiekane liście jarmużu oraz sprasowane ząbki czosnku. Wszystko razem zagotuj. Po 10 minutach dopraw papryką wędzoną, solą oraz pieprzem. Połącz i ciesz się smakiem! Podawaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 25 min