BASIA
Mąka tortowa extra (typ 405)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka tortowa Basia to produkt, bez którego nie obejdzie się żaden z domowych wypieków. Jest ona produkowana według najwyższych standardów, dzięki czemu wyróżnia się jedwabistą puszystością. Dzięki niej każda gospodyni domowa wyczaruje przepyszne dania deserowe.
Mąka typu 405 jest produktem o pochodzeniu polskim, wyprodukowanym z rodzimych zbóż. Wysokie standardy selekcji sprawiają, że mąka charakteryzuje się wyjątkowo białą barwą – jest bardzo dobrze oczyszczona.
Mąka tortowa extra z uwagi na swoją wyjątkową konsystencję jest polecana szczególnie do takich wyrobów, jak:
Mąka tortowa extra (typ 405)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka pszenna chlebowa (typ 680)
Mąka pszenna - do biszkoptów i tortów (typ 400)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)