ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka pszenna pełnoziarnista Basia to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety.
Pochodząca z pełnego przemiału mąka typ 1850 została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Produkt powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań.
*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk.
**** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).
Mąka pszenna pełnoziarnista Typ 1850 - opakowanie 900g
mąka bogata w błonnik i minerały***
doskonała do wzbogacania wszystkich wypieków i dań
*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk
Mąka bogata w błonnik i minerały
mąka pszenna
Wymiar liczbowy 900
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 880
g
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Mąka pszenna pełnoziarnista
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Mąka tortowa extra (typ 405)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka pszenna chlebowa (typ 680)
Mąka pszenna - do biszkoptów i tortów (typ 400)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Ciastka pełnoziarniste z bakaliami 160 g mąki Basia z pełnego przemiału 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g drobnego cukru 4 łyżki miodu po 4 łyżki posiekanych bakalii (np. orzechów włoskich, migdałów, żurawiny) Wszystkie składniki (oprócz bakalii) zmiksować do połączenia lub zagnieść. Do ciasta dodać bakalie i zagnieść, by całość się połączyła. Blaszkę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego. Układać na blaszce, w sporych odstępach, delikatnie spłaszczając je dłonią. Piec w temperaturze 190°C przez około 12-15 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Smacznego! Przepis przygotowała Dorota Świątkowska, autorka bloga www.mojewypieki.com
Basia
Marka | Basia |
Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań. *** Fosfor, magnez, żelazo, cynk. **** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).