MELVIT
Mąka orkiszowa (do wypieku domowego chleba)
Najniższa cena: 7,65 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9.
Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!
100% orkiszu
najlepsza do wypieków
mąka orkiszowa
Wymiar liczbowy 900
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 928
g
GTIN 05905669800969
Mąka orkiszowa (do wypieku domowego chleba)
Najniższa cena: 7,65 zł
Mąka orkiszowa jasna (typ 650)
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka orkiszowa (typ 700) BIO
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Mąka orkiszowa razowa (typ 2000) BIO
Mąka orkiszowa pełnoziarnista (typ 2000) BIO
Mąka tortowa extra (typ 405)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka pszenna chlebowa (typ 680)
Mąka pszenna - do biszkoptów i tortów (typ 400)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Muffinki orkiszowe z bakaliami (20 sztuk) Potrzebne składniki: - 300 g Mąki Basia Tortowej Orkiszowej - 4 jaja - 200 g cukru - 250 g masła - 12 g cukru waniliowego (1 opakowanie) - 4 g proszku do pieczenia (1 łyżeczka) - 4 g gałki muszkatołowej (1 łyżeczka) - bakalie Jaja ubijamy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do niej cukier i cukier waniliowy. Następnie wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Po tym dodajemy mąkę orkiszową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą, ciasto cały czas ręcznie delikatnie mieszamy trzepaczką. Do masy dodajemy bakalie i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do 20 foremek na muffinki. Pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Smacznego.
Basia
Marka | Basia |
Mąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9. Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!