ZŁOTY ŁAN
Makaron 2-jajeczny nitka
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dzięki tradycyjnej recepturze znanej już od 1881 roku, makarony Lubella są jednymi z najchętniej wybieranych przez Polaków. Makaron domowa krajaneczka nadaje się doskonale do domowej zupy, a także niektórych sałatek, zapiekanek i dań na słodko, które przypadną do gustu tym najbardziej wybrednym smakoszom. Został wyprodukowany z najwyższej jakości mąki z wyselekcjonowanej pszenicy oraz jaj. Ma lekko żółtawy, naturalny kolor oraz delikatny, pyszny smak. Ze względu na tradycyjne metody wyrabiania makaronu i jego suszenia Lubella Domowa krajaneczka jest w efekcie pulchna, miękka i rozpływa się w ustach.
ulepszona receptura
czas gotowania: 4 minuty
mąka makaronowa pszenna
masa jajowa pasteryzowana 9,9%
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Waga brutto 256
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900049811122
Makaron 2-jajeczny nitka
Makaron jajeczny - cieniutko krojony
Najniższa cena: 3,49 zł
Makaron nitki (5-jajeczny)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Makaron krajanka (2-jajeczny) BIO
Makaron krajaneczka
Makaron krajanka
Makaron do zup
Makaron do zup
Makaron spaghetti
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron pióra (penne rigate)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron świderki (eliche)
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron nitki cięte (filini)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron kokardki (farfalle)
Najniższa cena: 5,49 zł
Makaron dla dzieci Psi Patrol - psia łapa
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron spaghetti pełnoziarniste
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron świdry (fusili)
Makaron łazanki (quadretti)
Makaron krajanka (tagliatelline)
Makaron sprężynki (do Mac&Cheese)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron dla dzieci Psi Patrol - literki
Choco Muszelki Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym
Choco Kulki Zbożowe kulki o smaku czekoladowym
Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin
Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin
Lubella
Marka | Lubella |
Podmarka Jajeczna
Lubella Jajeczna to tradycja i doświadczenie, dzięki którym nasz makaron jest jeszcze bardziej sprężysty i nie skleja się, dlatego Lubella jest idealna do każdej zupy A do tego ten naturalny kolor i wyjątkowy smak! Zanim Lubella Jajeczna trafi na twój głęboki talerz, czeka ją całkiem spora droga. A więc startujemy! Zaczynamy od dokładnej selekcji... zbóż! Mielimy tylko ziarno wysokiej jakości. Tak powstaje mąka, która trafia do makaronu Lubella. I nadszedł czas na jaja! Teraz Lubella jeszcze bardziej jajeczna. Najwyższa pora dokładnie wyrobić i uformować ciasto makaronowe. Lubella Jajeczna jest już gotowa!
Lubella Tradycja od 1881
Rosół klasyczny Potrzebujesz: Makaron Lubella Jajeczna Krajaneczka 200 g włoszczyzna 1 szt. podudzie z kurczaka 1 kg nać pietruszki 5 łodyg ziele angielskie 5 ziaren liść laurowy 3 szt. ziarna pieprzu 6 szt. lubczyk 2 łodygi woda 4 litry sól o smaku 1. Na pierwszy ogień... Do garnka włóż umyte mięso i zalej 4 litrami wody. Doprowadź do zagotowania. 2. W międzyczasie... Umyj i obierz włoszczyznę, a następnie dodaj do wrzącego wywaru razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnami pieprzu, lubczykiem i nacią pietruszki. Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Odcedź bulion i dopraw solą do smaku. 3. To już prawie meta! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl