PIK-NIK Kids
Paluszki serowe
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Starannie dobrane składniki i unikalna receptura zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. Mleczny aromat, gładka konsystencja i to przyjemne uczucie gdy ser rozpływa się na języku. Łagodny charakter, wynikający z połączenia dwóch rodzajów mleka sprawia, że warto spróbować go w towarzystwie bardziej wyrazistych serów, np. pleśniowych.
Pasteryzowane MLEKO krowie (min. 80 %), pasteryzowane MLEKO owcze (min. 5 %), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego.
Zawiera MLEKO (łącznie z laktozą).
Może zawierać gluten (z JĘCZMIENIA) oraz gorczycę.
Paluszki serowe
Ser twardy dojrzewający 12-miesięczny (klinek)
Ser twardy dojrzewający 18-miesięczny (klinek)
Ser Parmigiano Reggiano
Paluszki serowe
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser twardy dojrzewający (tarty)
Ser twardy dojrzewający (płatki)
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Mimolette
Ser twardy klinek
Ser cheddar Mild Red
Ser cheddar Mild White
Ser Hiszpański
Ser Manchego
Ser Wasabi
Ser Tricolore
Ser twardy dojrzewający (kostka)
MEELANIA Ser kozi
Ser Parmigiano Reggiano 18 msc. Black Premium DOP
Snack - Przekąska serowa z parmezanu 5x20g
Ser Viva Espania z truflą
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser Provolone Piccante
Ser Gruyere I.G.P.
Ser kozio/owczy
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser kozi//Kozieradka
Ser kozi z winem
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda zielone pesto
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda z pieprzem
Ser Mimolette
Ser gouda
Ser cheddar Mild Red
Ser cheddar Mild White
Ser Manchego
Ser Wasabi
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Łagodny charakter, wynikający z połączenia dwóch rodzajów mleka sprawia, że warto spróbować go w towarzystwie bardziej wyrazistych serów, aby porównać smaki i wydobyć jego głębię, np. serów pleśniowych.
Bardzo dobrze komponuje się z wędlinami i owocami. Dodatek miodu lub konfitur, to również doskonały wybór, najlepiej do śniadania - Hiszpanie ponoć uwielbiają śniadania na słodko. Jeśli serwujesz go na desce serów, to koniecznie z pieczywem, najlepiej z bagietką.
Bez względu czy to będzie kolacja czy obiad, warto delektować się serem hiszpańskim razem z czerwonym winem. Dodany do ciepłych dań nada im mleczno-słodkiego smaku. Łatwo się ściera, więc polecamy spróbować go z makaronem lub pod sam koniec pieczenia, posypać nim zapiekankę z mięsem.