KAMIS
Jałowiec - owoce (całe)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jałowiec jest wiecznie zielonym krzewem, występującym nieomal we wszystkich krajach półkuli północnej. Początkowo ceniono go przede wszystkim za właściwości lecznicze, z czasem zaczęto wykorzystywać jego walory przyprawowe. Jałowiec ma aromatyczny, leśny, balsamiczny zapach oraz słodkawo-żywiczny smak, pomaga na bóle mięśni, a także przyśpiesza proces trawienia. agody jałowca zbierane są w rękawiczkach, wyłącznie z dziko rosnących roślin i suszone w niskiej temperaturze, by nie uronić cennego olejku lotnego. Dzięki niemu wędzone wędliny nabierają nie tylko korzennego, słodko-gorzkiego smaku, ale też balsamicznego zapachu. To prawdziwie „myśliwska" przyprawa - nie ma bez niej porządnej dziczyzny czy alzackiego bigosu z mnóstwem wieprzowiny i jałowcówki.
zbierany ręcznie dla zachowania kształtu i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Jałowiec
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Jałowiec - owoce (całe)
Owoc jałowca
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do gyrosa
Bazylia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Curry - mieszanka przypraw
Papryka wędzona słodka mielona
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Pieprz czarny ziarnisty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kotlety wieprzowe z polentą Przygotowanie 30 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: 4 kotlety wieprzowe z kością 2 łyżki oleju 250 ml soku z pomarańczy 6 szt jałowiec owoce Kamis 50 ml octu balsamicznego Kamis 50 ml śmietanki 30 % sól, pieprz do smaku Polenta: 150 g kaszy kukurydzianej 50 g masła 750 ml mleka 3,2 % 1 łyżeczka rozmarynu Kamis 50 g tartego parmezanu sól, pieprz do smaku Do podania: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1. Kotlety oprósz solą, pieprzem, posmaruj olejem, odstaw na 30 min. 2. Na patelnię wlej sok pomarańczowy, dodaj drobno posiekane owoce jałowca, ocet balsamiczny, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. 3. Dodaj śmietankę, gotuj ponownie kilka minut do uzyskania konsystencji sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. W tym samym czasie w garnku umieść kaszę kukurydzianą, masło, mleko, dodaj rozmaryn, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas zamieszaj, na koniec dodaj parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, Odstaw na 10 minut. 5. Kotlety smaż na wolnym ogniu na drugiej patelni po 4-5 minut na każdej ze stron, następnie przełóż je do gorącego sosu na kolejne 5 minut. 6. Kotlety układaj na polencie, polej pozostałym sosem i posyp natką pietruszki.