KAMIS
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Marynata Staropolska do mięs i drobiu zawiera najwyższej jakości przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy; zioła: majeranek, rozmaryn, bazylia i warzywa: cebulę, czosnek. Tak bogaty skład mieszanki, nadaje potrawom smakcharakterystyczny dla tradycyjnej kuchni staropolskiej. Aromat białego wina zawarty w mieszance uszlachetnia smak mięsa. Marynatę można stosować do wszystkich gatunków mięs.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (czosnek (25,5 %), GORCZYCA biała, kolendra, owoc jałowca, cebula, papryka słodka, pieprz czarny (3,5 %), chili, liście laurowe, ziele angielskie)
sól
zioła (majeranek (3,5 %), bazylia (2,3 %), oregano)
kwas: kwas cytrynowy
cukier
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 27
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900084208277
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,99 zł
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Najniższa cena: 2,65 zł
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Carbonara
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 2,15 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Zioła prowansalskie
Najniższa cena: 2,15 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Ocet jabłkowy (z polskich jabłek)
Kardamon mielony
Koperek
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Przyprawa do dań z ziemniaków
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym Przygotowanie 10 min Gotowanie 60 min Porcje 4 Składniki: 1 kg filetów z kaczki 4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis 500 ml soku z pomarańczy ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis 250 ml śmietany 36 % 1 pomarańcza 1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz. 2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min. 3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C. 4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy. 5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.