KAMIS
Przyprawa do kaczki
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (GORCZYCA biała (12,5 %), papryka słodka, czosnek (9,5 %), cebula, pieprz czarny, gałka muszkatołowa)
sól
cukier
bazylia (5 %)
pomidory suszone
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka i ryb CITRUSY z cytrusową nutą sosem sojowym i pieprzem cayenne (California Style)
Przyprawa do kurczaka SWEET&SPICY z miodem czosnkiem i pieprzem cayenne (Georgia Style)
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Soczystego kurczaka po meksykańsku + WORECZEK DO PIECZENIA
Przyprawa do indyka
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,99 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,79 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Gałka muszkatołowa mielona
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Czosnek płatki
Najniższa cena: 2,99 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 2,25 zł
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
4% taniej
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Przyprawa do grzańca
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce