Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Polak zjada średnio 3 kg ziemniaków miesięcznie. Coraz częściej piecze ziemniaki, także w urządzeniach typu air frier. Rozwiązanie nadające szybko smak i aromat niczym z najmodniejszej restauracji lub food trucka z frytkami. Aromatyczne szybkie danie lub dodatek do dania do przygotowania w domu.Także do batatów i warzyw.
bez dodatku konserwantów
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku aromatów
sól morska
przyprawy (czosnek, cebula, papryka słodka (6 %), kurkuma)
skrobia ziemniaczana
zioła (rozmaryn (4,5 %), oregano)
olej słonecznikowy
barwnik: ekstrakt z papryki
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Barwniki | Zawiera |
może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Frytki pieczone Przygotowanie 10 min, gotowanie 20 min, porcje 3 Składniki: 1 kg dużych mączystych ziemniaków, obranych 2 łyżki cukru 1 opakowanie Przyprawy do frytek i ziemniaków Kamis 1 łyżeczka oleju 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis 2 łyżeczki soku z cytryny 1. Ziemniaki pokrój na grube plastry, a następnie na grube długie frytki. 2. W garnku zagotuj 1,5 litra wody z cukrem. Włóż frytki i gotuj je przez 5 min. Odcedź i wysusz przy pomocy ręcznika papierowego. 3. Oprósz przyprawą, dokładnie wymieszaj, dodaj olej i wymieszaj ponownie. 4. Frytki umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 15 min w 210 °C. 5. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny. 6. Upieczone frytki posyp dodatkową porcją przyprawy - wedle uznania, tak jak lubisz. 7. Frytki podawaj z przygotowanym sosem.
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl