PROSTE HISTORIE
Zupa grzybowa z podgrzybkami
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, seler
podgrzybki 30 %
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
wysoka zawartość błonnika
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Zupa grzybowa z podgrzybkami
Zupa grzybowa mrożona
Zupa borowikowa
Zupa kalafiorowa z koperkiem mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Barszcz ukraiński mrożony
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Zupa jarzynowa mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Zupa fasolowa mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Zupa jesienno-zimowa mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Sok jabłkowy 100%
Sok pomidorowy
Sok 100% Multiwitamina
Brokuły różyczki mrożone
Szpinak liście mrożony
Szpinak rozdrobniony mrożony
Groszek zielony mrożony
Fasola szparagowa żółta cała mrożona
Fasola szparagowa zielona cięta mrożona
Maliny mrożone
Mieszanka chińska mrożona
bez rozmrażania Garnek: Do 750 ml gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 12 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę i łazanki.
Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 1 dzień ** -12 °C - 2 tygodnie *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Hortex
Marka | Hortex |
Wstęga Möbiusa
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex: Hortex Zupa pieczarkowa Hortex Jagody leśne Hortex Bób
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex Zupa grzybowa z oliwą truflową Składniki: - Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie - Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie - 1 l bulionu np. grzybowego - 200 g pieczarek - 50 ml śmietany 30 % - 50 ml białego wytrawnego wina - 40 ml oliwy truflowej - 2 białe cebule - 1 pęczek koperku - 0,5 g szafranu - olej rzepakowy - sól, pieprz Gotowe w 50 minut Przygotowanie: Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.