O SOLE
Sól warzona jodowana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut* Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów. *Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
sól alpejska
jodan potasu
substancja przeciwzbrylająca: E 535
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 1
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torba |
kg
Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Sól warzona jodowana
Sól alpejska warzona drobnoziarnista jodowana
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,25 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,55 zł
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Czosnek suszony
Cynamon mielony
Oregano suszone
Majeranek suszony
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Liście laurowe suszone
Kmin rzymski mielony
Bazylia
Goździki całe
Curry
Zioła prowansalskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska, Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut* Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów. *Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
Warto wiedzieć Kiedy solimy potrawy? Aby potrawy smakowały jak najlepiej, dopraw je solą na końcu przyrządzania. Lepiej nie używać soli do pieczenia, smażenia czy marynowania, ale dodawać ją już pod sam koniec przygotowania potrawy, gdy np. mięso jest już prawie gotowe. Szczególnie dotyczy to wątróbki czy polędwicy wołowej, ponieważ posolenie ich przed obróbką termiczną może spowodować, że będą zbyt twarde. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl