JAWO
Pyzy z mięsem mrożone
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kartacze z mięsem mrożone marki Jawo to danie zrobione z ziemniaków, mięsa, cebuli i przypraw. Nie zawiera glutenu. Wystarczy 7 minut, żeby danie było w pełni gotowe do zjedzenia. Wrzuć do polsolonych 3 litrów wrzącej wody w garnku i gotuj przez kilka minut. Gdy kartacze z mięsem będą miękkie, możesz je wyjąć i podać na talerzu. Miękkie i ciepłe kartacze można podawać z cebulką i skwarkami, co doda im jeszcze wyrazistszego posmaku. Nie musisz myśleć, co zjesz na obiad! Teraz możesz zjeść szybki i gotowy posiłek, który bardzo szybko przygotujesz. Produkt został zamrożony świeżo po przygotowaniu.
Woda, grysik ziemniaczany 17%, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe 7,9%, mięso wołowe 4%, białko sojowe, cebula, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), błonnik pszenny bezglutenowy, mąka ryżowa.
Zawiera: gorczycę, soje, błonnik pszenny bezglutenowy.
Nie zawiera: gluten, zboża zawierające gluten.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja.
Pyzy z mięsem mrożone
Pielmieni wieprzowo-wołowe
Pierogi domowe z mięsem mrożone
Pierogi domowe ruskie mrożone
Pierogi domowe z serem mrożone
Knedle domowe ze śliwkami mrożone
Knedle w truskawkami mrożone
Gnocchi ziemniaczane mrożone
Uszka z kapustą i grzybami mrożone
Kopytka domowe mrożone
Naleśniki z serem mrożone
Pierogi z kapustą i grzybami mrożone
Kluski leniwe z serem mrożone
Kluski śląskie z dziurką mrożone
Uszka z mięsem mrożone
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Spróbujesz pokochasz
W domowej kuchni najczęściej kartacze z mięsem podajemy okraszone podsmażoną cebulką i boczkiem.
Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej
1. Wrzuć pojedynczo zamrożone kartacze do 3 l posolonego wrzątku.
2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnie gotuj na wolnym ogniu 7 minut.
3. Po ugotowaniu wyjmij kartacze za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.