BIO PLANET
Mąka z samopszy pełnoziarnista BIO
Najniższa cena: 9,15 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb z mąki pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno będzie pyszny, świeży, chrupiący i bardzo zdrowy. Mąka pełnoziarnista, dostępna w naszym sklepie, nadaje się do wypieku chleba, ale też ciast czy domowych bułeczek. Ten produkt to najwyższej jakości zboża: pszenica, żyto i orkisz. Dzięki temu, że są to ziarna pełne, mąka ta zawiera wiele niezbędnych i ważnych dla zachowania zdrowia organizmu składników, takich jak sole mineralne i błonnik, bardzo korzystnie wpływający na pracę jelit. Ziarna do produkcji mąki są starannie selekcjonowane, aby konsument otrzymał produkt na miarę swoich potrzeb i oczekiwań.
3 zboża
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
do samodzielnego wykonania
do wypiekacza
mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torba papierowa |
Waga brutto 1028
kg
Średnia miara (e)
polski
Mąka z samopszy pełnoziarnista BIO
Najniższa cena: 9,15 zł
Mąka pszenna pełnoziarnista
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Makaron spaghetti
Makaron świdry (fusili)
Owsianka XXL z bananami truskawkami
Najniższa cena: 3,59 zł
Owsianka XXL z jabłkiem i cynamonem
Najniższa cena: 3,59 zł
Owsianka z malinami i daktylami
Najniższa cena: 2,99 zł
Makaron dla dzieci Psi Patrol - cyferki do zupy
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Makaron wstążki (mafaldine corte)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 2000)
Najniższa cena: 7,99 zł
25% taniej
Makaron Lasagne (płaty)
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron dla dzieci Psi Patrol - alfabet do zupy
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Makaron dla dzieci Psi Patrol - psia łapa
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Makaron nitki (5-jajeczny)
Makaron krajanka (5-jajeczna)
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Mąka puszysta - Luksusowa (typ 550)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin
Lubella
Marka | Lubella |
Podmarka Pełne Ziarno
Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.
Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba. Lubella Tradycja od 1881
Domowy chleb Sposób wykonania w domowym piekarniku liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.) Składniki: - 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 2 czubate łyżeczki soli - 5 dag świeżych drożdży - 700 ml chłodnej wody Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika). Smacznego! Domowy chleb Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.) Składniki: - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 14 g soli - 12 g świeżych drożdży - 350 ml zimnej wody Wykonanie: Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program. Sugerowane ustawienia: program - chleb pełnoziarnisty waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż. Smacznego! Mnóstwo smacznych przepisów na www.uwielbiam.pl