PRYMAT
Majeranek suszony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek Kamis to przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. To dodatek do wielu dań, który pozwala wydobyć z potraw ich aromat, a dodatkowo nadaje im swoistego, delikatnie palącego smaku.
Majeranek wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi, w szczególności z drobiem. Może być także wykorzystywany do przyprawiania sosów, zup, pieczeni, farszów i pasztetów. Smak tego zioła podkreśli również aromat grzybów.
Majeranek bywa także stosowany jako wspomaganie leczenia różnego rodzaju infekcji. Przygotowuje się z niego napary i nalewki.
Do czego warto dodać Majeranek?:
gwarancja jakości
Majeranek suszony
Majeranek suszony XL
Majeranek suszony
Majeranek otarty
Majeranek BIO
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,99 zł
Papryka wędzona słodka mielona
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,99 zł
Ocet jabłkowy (z polskich jabłek)
Najniższa cena: 8,65 zł
Pieprz cytrynowy
Najniższa cena: 2,15 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 5,99 zł
Papryka ostra mielona
Najniższa cena: 2,25 zł
Natka pietruszki
Najniższa cena: 2,49 zł
Przyprawa do kurczaka pikantna
Najniższa cena: 2,25 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
W starożytności dodawano go do czerwonego wina - podobno rozgrzewał krew i zmysły. W wiekach średnich robiono z niego weselne wieńce, wierząc, że gwarantuje szczęśliwe pożycie. Urok tych legend nieco zbladł, gdy usłyszałem niemiecką nazwę majeranku: „kiełbasiane zioło". Nazwa ta nie ma w sobie nic z romantyzmu, ale wynosi smak wędlin na wyżyny. W północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie majeranek dodaje się do jagnięciny, potraw z grilla, warzyw i owoców morza. Dzięki niemu ciężkie potrawy - z grochu i fasoli, baranina, pieczona wieprzowina, pasztety, farsze - stają się nie tylko bardziej aromatyczne, ale też lżejsze. Czy wiesz, że... majeranek powinno się dodawać do zupy grochowej pod koniec gotowania, żeby nie nabrała goryczy?
Zapakowano w Polsce