PRYMAT
Natka pietruszki suszona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KAMIS Natka pietruszki, to delikatna przyprawa, bez której wiele osób nie wyobraża sobie tradycyjnych potraw. Wysuszone liście pietruszki zwyczajnej, to nie tylko niezwykły smak, ale przede wszystkim bogata zawartość soli mineralnych, witamin (A i C), kwasu foliowego. Stosować ją można do zimnych i gorących sosów, surówek, sałatek warzywnych, potraw, serów, jaj. Skutecznie wzbogaci smak i aromat każdego dania mięsnego i rybnego, zup, ziemniaków. Najlepiej stosować ją w końcowej fazie przygotowywania potrawy.
uprawiana w Polsce
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
natka pietruszki
Wymiar liczbowy 8
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 16
g
Średnia miara (e)
Natka pietruszki suszona
Pietruszka suszona
Natka pietruszki suszona BIO
Natka pietruszki
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do gyrosa
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 5,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 5,25 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,65 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos sałatkowy francuski
Najniższa cena: 1,75 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Sos sałatkowy grecki
Najniższa cena: 1,75 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda staropolska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa z boczniaków Przygotowanie 10 min Gotowanie 30 min Porcje 6 Składniki: 400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 500 g boczniaków pokrojonych w grube paski 1.5 l wody 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki natki pietruszki Kamis sól, pieprz do smaku 1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie. 2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę. 3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min. 4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min. 5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów