KAMIS
Natka pietruszki
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KAMIS Natka pietruszki, to delikatna przyprawa, bez której wiele osób nie wyobraża sobie tradycyjnych potraw. Wysuszone liście pietruszki zwyczajnej, to nie tylko niezwykły smak, ale przede wszystkim bogata zawartość soli mineralnych, witamin (A i C), kwasu foliowego. Stosować ją można do zimnych i gorących sosów, surówek, sałatek warzywnych, potraw, serów, jaj. Skutecznie wzbogaci smak i aromat każdego dania mięsnego i rybnego, zup, ziemniaków. Najlepiej stosować ją w końcowej fazie przygotowywania potrawy.
uprawiana w Polsce
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
natka pietruszki
Wymiar liczbowy 8
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 16
g
Średnia miara (e)
Natka pietruszki
Natka pietruszki suszona BIO
Natka pietruszki suszona
Pietruszka suszona
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do gyrosa
Bazylia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Curry - mieszanka przypraw
Papryka wędzona słodka mielona
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Pieprz czarny ziarnisty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa z boczniaków Przygotowanie 10 min Gotowanie 30 min Porcje 6 Składniki: 400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 500 g boczniaków pokrojonych w grube paski 1.5 l wody 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki natki pietruszki Kamis sól, pieprz do smaku 1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie. 2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę. 3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min. 4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min. 5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.