KŁODAWA
Sól kamienna spożywcza jodowana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
sól kamienna
substancja przeciwzbrylająca: E 536
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torba |
kg
Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)
Sól kamienna bez jodu do przetworów
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna do przetworów niejodowana
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,25 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,55 zł
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Czosnek suszony
Cynamon mielony
Oregano suszone
Majeranek suszony
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Liście laurowe suszone
Kmin rzymski mielony
Bazylia
Goździki całe
Curry
Zioła prowansalskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradca smaku.pl
Użyj do domowych przetworów Ogórki kiszone i małosolne Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych (wystarcza na 6 słoików o pojemności 1 l), Sól kamienna do przetworów Prymat, Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody). Do słoików o pojemności 1 l wsypać 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). Następnie ułożyć w każdym ze słoików umyte ogórki i zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Słoiki przeznaczone na ogórki małosolne przykryć ściereczką i pozostawić na około 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Słoiki przeznaczone na ogórki kwaszone zakręcić szczelnie zakrętką i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.