KŁODAWA
Sól kamienna spożywcza jodowana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
sól kamienna
substancja przeciwzbrylająca: E 536
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
kg
Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna do przetworów niejodowana
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)
Cynamon mielony
Goździki całe
Imbir mielony
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,39 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 8,65 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,85 zł
Musztarda bardzo ostra
Najniższa cena: 2,49 zł
Oregano suszone
Liście laurowe suszone
Papryka słodka mielona XL
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Kurkuma mielona
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Użyj do domowych przetworów Ogórki kiszone i małosolne Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych (wystarcza na 6 słoików o pojemności 1 l), Sól kamienna do przetworów Prymat, Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody). Do słoików o pojemności 1 l wsypać 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). Następnie ułożyć w każdym ze słoików umyte ogórki i zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Słoiki przeznaczone na ogórki małosolne przykryć ściereczką i pozostawić na około 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Słoiki przeznaczone na ogórki kwaszone zakręcić szczelnie zakrętką i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Prymat
Marka | Prymat |
Wstęga Möbiusa
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona. Sól kamienna naturalnego pochodzenia* *Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową. Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl